B-tytöille piste hyvällä pelillä

20.9.2014

P-Iirojen B-tytöt pelasivat viimeisen ykkösdivisioonan kotiottelunsa JyPK:ta vastaan lauantaina Äijänsuolla. Joukkue innostui esittämään parastaan fyysisesti vahvoja vieraita vastaan ja hallitsivat tilanteita ajoittain hyvin. Yksi lapsus sattui heti ensi minuuteilla, mutta Laura Varjo viimeisteli läpiajon päätteeksi hyvän hyökkäyksen maaliin, joten tuloksena oli pistejako numeroin 1-1 (1-1). Samalla varmistui teoriassakin joukkueen sarjapaikka ensi kaudeksi.

Ottelun alku oli vähän tarkkailevaa ja hidasvauhtistakin. Ehkä tästä johtui, että kotijoukkueen puolustus pelasi alussa vähän varovasti ja tiiveys puuttui. Niinpä vastustaja pääsi tekemään aivan ilmaiseksi johtomaalin jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Tämä sisuunnutti kotijoukkueen ja peli muuttui selvästi tiukemmaksi ja myös vauhdikkaammaksi. Taru Kylä-Kaila jatkoi Taru Varjon upean pystysyötön hyvin liikkuneelle Laura Varjolle, joka viimeisteli hänelle tyypilliseen tapaan kliinisesti tasoituksen läpiajon päätteeksi 12. minuutilla. Tilanteita luotiin muutamaan lisäosumaankin, mutta tällä kertaa ei onni riittänyt viimeistelyssä.

Toinen jakso oli tasaisempi, mutta intohimoisemmalla boksiin pyrkimisellä olisi kotijoukkue voinut pelin ratkaistakin. Nyt jouduttiin kuitenkin tyytymään tasapeliin, mikä ei kovaa tyttöfutista tekevää JyPK:iä vastaan ole huono tulos. Vieraat olivat fyysinen ja hyvin palloa siirtelevä joukkue.

B-tyttöjen viimeinen ottelu on Paimiossa ensi lauantaina. Välissä täytyy kuitenkin käydä pelaamassa naisten viimeinen ottelu Turussa Tepsiä vastaan, kun naispelaajia on mukana vain 6-7.