VIFK näytti pelaamisen mallia

16.8.2014

Vaasan IFK:n B-tyttöjen joukkue näytti P-Iirojen hieman lepsulla jalalla liikkeellä olleelle tyttöjoukkueelle pelaamisen mallia Otanlahden nurmella. Kauniisti hyökkäyspeliä rakennelleet vaasalaiset ottivat kolme pistettä 0-4 (0-1) numeroin. Numeroissa ei ole seliteltävää, sillä vastustaja oli vähintään neljä maalia parempi.

Jo avausjakso näytti raumalaisittain huolestuttavalta, vaikka vieraat tekivätkin vain yhden maalin jakson loppuminuuteilla. Maalipaikkojakaan ei useaa ollut, mutta kenttäpelissä VIFK oli selkeästi edellä. Vieraat pelasivat tiiviisti keskikentällä ja puolustuksessa, eikä kotijoukkue saanut yhtään maalipaikkaa. Jollakin tavalla kotijoukkue vaikutti haluttomalta, mikä korostui, kun vieraat pelasivat tarkasti tilan ja ajan pois P-Iirojen hyökkäyspelin rakentelulta.

Toisella jaksolla tilanne vain paheni vieraiden saatua vielä myötätuulenkin taakseen. Riina Ketola maalissa piti joukkuetta parhaansa mukaan pystyssä, mutta viimeistään käsivirheestä tullut rankkari ja siitä tehty 2-0 ratkaisi ottelun vieraille. Kotijoukkue sai aikaan vain yhden maalipaikan, mikä osoitti hyvin hyökkäyspelin hampaattomuuden. Lisäksi helppoja harhasyöttöjä tuli valtavasti liikaa. Ensi viikon aikana tarvitaan pelissä huomattava ryhtiliike, sillä edessä on vierasottelu lohkon vahvimpiin joukkueisiin lukeutuvaa SeMiä vastaan ensi lauantaina.