B-tytöt avasivat varmalla voitolla

27.4.2014

P-Iirojen B-tytöt aloittivat vahvasti sarjakautensa ykkösessä. Avausottelussa kaatui Kauhavan Kanuunat vieraissa 3-0 (2-0) lukemin. Avausottelun jännitys näkyi kymmenkunta minuuttia, mutta sen jälkeen ei P-Iiroilla ollut hätää, vaan varmoin ottein pidettiin vastustaja pois maalipaikoista ja iskettiin tarvittavat maalit Laura Varjon, Ninna Koivulan ja Saana Sinisalon toimesta.

Kotijuoukkue yritti panostaa kaiken ottelun alkuun ja kun vieraat vähän jännittivät, pysyi alku tasaisena. P-Iirot loi muutaman hyvän tilanteen ja teki yhden maalinkin kulmurista, mutta se hylättiin paitsiona.. 25 minuutin kohdalla Hilma Sipilän hyvä sivurajaheitto vapautti Laura Varjon oikealta laidalta läpi. Komea laukaus meni yli maalivahdin ja sujahti takanurkkaan vieden vieraat johtoon.

32 minuutin Elli Aalto läpäisi syötöllään paitsioansaa pelanneen kotijoukkueen puolustuksen. Ninna Koivula juoksi läpi, harhautti vastaan tulleen maalivahdin ja sijoitti tyhjiin 2-0. Tätä ennen oli pallo kerran saatu jo ylähirteen. Puolustuspelissä P-Iirot hallitsi hyvin kotijoukkueen vahvalle kärjelle pelatut hyökkäysyritykset.

Toisella jaksolla heti aloituksen jälkeen kotijoukkue sai pelin ainoan maalipaikkansa, mutta sen maalivahti Riina Ketola torjui hyvin kulmuriksi. P-Iirojen hyökkäyspeli ei ollut aivan yhtä ahnasta toisella jaksolla, mutta missään vaiheessa kotijuoukkue ei päässyt hyökkäyksiin panostamisesta huolimatta tekemään Kolmas maali syntyi jälleen linjan taakse annetusta pystysyötöstä. Ninna Koivulan syöttö vapautti Saana Sinisalon vasemmalta läpi. Pitkälle laidalle vastaan tulleen maalivahdin harhautettuaan Saana sijoitti pallon varmasti maaliin 67. minuutilla ratkaisten pelin lopullisesti.

Kaiken kaikkiaan tyttöjen peli oli pienellä ja kovalla kentällä tasapainoinen ja järkevä. Vajaasta kymmenestä maalipaikasta tehtiin kolme osumaa. Eniten tyydytti se, että erikoistilannepelaaminen oli hyvää kummassakin päässä, murtopallot vastustajan linjsan taakse onnistuivat ja kentällä näkyi paljon talven aikana opeteltuja asioita. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan otteluun ensi lauantaina klo 13.00, jolloin Äijänsuolle saapuu vastustajaksi FC Sport Vaasasta. Naisten sarjakausi puolestaan käynnistyy tiistaina 29.4. klo 19.30, jolloin nelosen avaukseen tulee vastaan Tepsin kakkosjoukkue.