ÅIFK pehmeni Iirojen käsittelyssä

29.9.2013

Miesten edustusjoukkue kävi perjantai-iltana kaatamassa Turussa ÅIFK:n. Loppulukemat 0-2(0-1) Juho Patolan maaleilla.

Kylmä syysilta tarjosi vähälukuiselle yleisölle ajankohtaan nähden hyvän jalkapallo-ottelun. Turun urheilupuiston yläkenttä on ollut viime vuodet vaikea paikka raumalaisjoukkueelle, mutta ei tällä kertaa.

Viime otteluissa ollutta kokoonpano oli rukattu ainoastaan pieniltä osin. Arttu Mäki-Arvela luuti topparina Eetu Setäsen tilalla ja Niilo Hautala nousi loukkaantuneen Jussi-Pekka Savolaisen tilalle keskikentälle.

Ottelun alkuminuutit oli lievästi kotijoukkeen hallintaa. ÅIFK liikutti palloa nopeasti ja Iirot kärsi pienestä alkukankeudesta. 13 minuutin kohdalla kuitenkin pallo oli turkulaismaalissa Iirojen iskiessä ensimmäisestä paikasta. Stanley Ukwuoma ajoi vasemmalta laidalta boksiin ja laukoi kohti Jere Aallon maalia. Aalto torjui kuitenkin laukauksen, mutta Juho Patola pääsi irtopalloon ensimmäisenä ja löi karat sisälle.

Maalin jälkeen myös vierailijat pääsi paremmin peliin sisälle. Se puolusti tiiviisti ja antoi ÅIFK:n puolustuslinjan kierrättää rauhassa palloa. Turkulaisten oli vaikea löytää aukkoja syötöille. Iirot sai myös rauhoitettua peliä ja pidettyä palloa luoden hengähdysaikaa pelaajille.

Iirot sai luotua muutaman muunkin hyvän maalipaikan, mutta Aalto esti lisämaalit. Parikymmentä minuuttia ennen loppua vieraat vankisti johtoasemaansa. Vasile Marchis ampui 42 metrin ristipallon suoraan pystyjuoksuun singonneen Patolan päähän, joka karkasi puolustajalta. Patola viimeisteli jääkylmästi hallitulla nostolla yli vastaan tulleen maalivahti Aallon.

Loppulukemiksi siis 0-2. Ennakkoon painotettu asenne oli perjantaina koko joukkueen osalta luokkaa erinomainen. Jokainen paiski kovan määrän töitä tylsyttäen turkulaisten hyökkäyspelin.

Kauden viimeinen ottelu on ensi lauantaina Äijänsuolla. Vastaan saapuu Musan Salama.