Kausi päättyi kotivoittoon

7.10.2013

Pallo-Iirojen kausi Miesten Kakkosessa päättyi selvään 4-0 -voittoon MuSasta. Loppusijoitus sarjassa oli lopulta kolmas tila.

Reilut parisataa katsojaa oli saapunut seuraamaan kylmässä ja kosteassa säässä pelattua kamppailua. Pallo-Iirojen kokoonpanossa ei yhtä lukuunottamatta suurempia yllätyksiä ollut. Loppukaudesta edustuksen mukana ollut Aake Rapala sai ensimmäistä kertaa avauskokoonpanon paikan miehissä. Keskikentän pohjalla pelannut Rapala hoiti tonttinsa tyylikkäästi, katkoi hyvin ja pelasi helppoja syöttöjä omille.

Ottelun avausmaali nähtiin vartin jälkeen, kun Juho Patola nousi korkeuksiin puskien Iiro Aallon loistokeskityksen takakulmaan. Rankkarialueen rajalta lähtenyt pusku yllätti ulkona maalista olleen Musa-vahti Lauri Koskelan täysin.

Maalin jälkeen kotijoukkueen peli alkoi rullata vapaammin. Sinikeltainen vyöry painoi kohti porilaisten maalia jatkuvalla syötöllä. Ottelun toisen osuman niittasi kauden maalipyssy Stanley Ukwuoma. Osuma oli Stanleylle maali numero 15.

Tolppaa lähemmäs ei Iirot ensimmäisellä jaksolla päässyt ja tauolle lukemissa 2-0.

Toinen jakso jatkui täysin siitä mihin ensimmäisellä jäätiin. Pallo-Iirot löi kaasun pohjaan heti alusta saakka hakien ratkaisevaa kolmatta osumaa. Kahden maalin johdossa MuSa pyristeli vielä mukana taistossa. Kaikkien muistissa oli varmasti kevään kohtaaminen, jossa porilaiset painelivat loppuhetkillä ohi ja voittoon.

Nyt kotijoukkue kuitenkin näytti, ettei tuonkaltaiset tapahtumat toistu. 68. minuutilla Iirot sai rankkarin, kun vieraiden puolustus testaili Stanleyn säärisuojien kestävyyttä. Pallon taakse Vasile Marchis ja luonnollisesti lähes ylimielisen rauhallinen sijoitus keskelle maalia ja peli oli käytännössä ohi.

Lisäajalla nähtiin vielä yksi osuma. Nico Rinne vapautti hienolla syötöllä Kristian Gustafssonin nokikkain Koskelan kanssa ja Kriba sijoitti pallon varmasti alakulmaan.

Loppuvihellyksen yhteydessä päättyi myös valmentaja Pasi Lehtosen matka edustuksen mukana. Loistavaa työtä joukkueen kanssa neljä vuotta tehnyt Pantse lähtee metsästämään lisää työkaluja valmennustyöhön, joista todennäköisesti myös edustusjoukkue pääsee joskus tulevaisuudessa nauttimaan.