FC Hämeenlinna vahvempi sunnuntaina

23.9.2013

Kotijoukkueen tehohetki hyydytti Iirot Hämeenlinnassa. Loppulukemat 4-2(1-1).

Iirot lähti otteluun lähes samalla kokoonpanolla, kuin viime viikon Sporting-otteluun. Ainoa muutos oli Jani Tuomalan paluu maalipuitten väliin. Olosuhteet ottelun alla oli klassisen mainiot. Sade taukosi ottelun ajaksi ja kuivana todella tahmean kentän kitka laski edes hiukan.

Avausmaali nähtiin 11. minuutilla hämeenlinnalaisten toimesta. Harri Suhonen sai aivan liikaa tilaa rankkarialueen rajalla ja ampui pallon alakulmaan ohi Tuomalan.

Viisi minuuttia myöhemmin lukemat oli tasan 1-1. Jussi-Pekka Savolainen antoi keskialueelta loisteliaan läpisyötön hyvän liikkeen tehneelle Juho Patolalle. Pato ehti palloon ennen maalivahti Ville Kalervoa, joka liukui merimiestä tätä nykyä muistuttavan hyökkääjän jalkoihin ja pallo vietiin pilkulle. Luonnollisesti pilkun upotti vuorenvarmasti Vasile Marchis.

Iirot pystyi ensimmäisellä jaksolla hyvään pallolliseen peliin ja suurin osa ajasta kuluikin kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Hämeenlinnalaiset pyrki rikkomaan koko ajan ja ensimmäisellä jaksolla nähtiin luultavasti kauden ennätysmäärä rikkeitä.

Sysimustat seitsemän minuuttia tappoi pelin

Toisen jakson alku jatkui siitä mihin ensimmäisellä jäätiin. Tunnin kohdalla alkoi sitten tapahtua. Raumalaispuolustus sekoili ja Jere Suomalainen sai hässäkän päätteeksi lyödä pallon tyhjään maaliin. Viisi minuuttia tästä ja Berat Grabovci sai millintarkan syötön ja pääsi nokikkain Tuomalan kanssa laittaen pallon varmasti maaliin. Kaksi minuuttia tästä ja taas helisi. Tällä kertaa Grabovci puski kulmasta maalin.

Seitsemässä minuutissa peli oli kääntynyt päälaelleen. Iirot sai hakea kirivaihdetta ylivoimalla Omid Musawin saatua suihkukomennuksen. 86. minuutilla tullut Patolan osuma oli kuitenkin laiha lohtu.

Iirot sai pyöritettyä peliä ajoittain mallikkaasti, mutta viimeisellä kolmanneksella FC Hämeenlinnan tiivis puolustus esti lopulta murtavat syötöt ja todelliset maalipaikat.