Sporting mureni Iirojen käsittelyssä

17.9.2013

Äijänsuolla koettiin sunnuntai-iltana poikkeuksellisen dominantti näytös. Pallo-Iirot latoi kuusi maalia ensimmäisellä jaksolla voittaen ottelun 6-0(6-0).

Pallo-Iirot lähti otteluun teemalla kaasu pohjaan alusta saakka. Teemaa tuki myös se fakta, että pitkästä aikaa valmennusjohto sai juoksuttaa kentälle parhaan mahdollisen kokoonpanon, ainoastaan Arttu Mäki-Arvelan ollessa sivussa.

Iirot sai otteluun salama-alun, kun Stanley Ukwuoma ennätti pystypalloon ennen Sporting-vahti Gaston Brambattia ja tuikkasi pallon maaliin neljännellä minuutilla. Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin pallo oli maalissa toistamiseen. Iiro Aalto lähetti tavaramerkkikeskityksen vasemmalta ja vapaaksi unohdettu Juho Patola nikkasi pallon sisään.

Puolen tunnin kohdalla helisi jälleen Jussi-Pekka Savolaisen sutiessa pallon maaliin. Hetki myöhemmin Patola iski maalinsa numero kaksi ja kolme. Ensin Brambattin seikkaillessa jälleen Nico Rinne tarjoili maukkaan keskityksen Patolan konttoriin pilkulle, josta hän puski toistamiseen maaliin. Seuraavalla minuutilla hän hönkäisi vielä paristakympistä pallon verkkoon ja kruunasi hattutemppunsa.

Pientä masokistin vikaa omaavalle Savolaiselle 5-0 -lukemat ei vielä riittäneet ja hän teki hienon nousun päätteeksi taukolukemiksi luultavasti historialliset 6-0.

Toisella jaksolla kävi kuten usein käy näin suvereenin ensimmäisen puoliajan jälkeen. Lisämaaleja ei enää nähty ja loppulukemiksi jäi ensimmäisen jakson luvut 6-0.

- Tietysti yleisö olisi halunnut toisella jaksolla toiset kuusi maalia, mutta tärkeintä oli ettei kukaan loukannut eikä kenenkään korttitili täyttynyt, päävalmentaja Pasi Lehtonen kertasi.