Siipirikkoinen Sporting saapuu Äijänsuolle

12.9.2013

Sunnuntaina Äijänsuon nurmella sapelinsa lyövät yhteen Pallo-Iirot ja Sporting Kristina. Ottelu alkaa totutusti kello 18.30.

Miesten kakkosdivisioonan läntinen lohko alkaa olemaan jo ehtoopuolella. Neljänneksi viimeisellä kierroksella Pallo-Iirot saa vieraita Kristiinankaupungista, kun Sporting saapuu taistelemaan pisteistä. Kauden aiemmissa kohtaamisissa Iirot on voittanut kummankin ottelun. Raumalla voittolukemat oli 2-1 ja Kristiinankaupungissa puolestaan 0-2.

Viime kierros oli Sportingille raskas. Se hävisi FC Hämeenlinnalle lisäajalla tulleella voittomaalilla luvuin 3-2. Kolmen pisteen menettämisen lisäksi lunta tuli tupaan pelikieltojen muodossa. Ottelussa ulosajon kahden varoituksen myötä saivat pelaaja-valmentaja Miroslav Rajkovic sekä joukkueen kapteeni Peter Grannas. Keskikentän kuumaverinen Adis Stambolija puolestaan kuittasi korttitilin täyteen ja näin ollen huilaa myös sunnuntain ottelussa.

Kotijoukkue Pallo-Iirot pääsee puolestaan otteluun hyvistä lähtökohdista. Sairaslista loistaa tyhjyydellään ja lähes poikkeuksellisesti kukaan ei ole myöskään pelikiellossa. Kesän joukkueessa ollut Jere Kyrkkö päätti ainakin toistaiseksi Iiro-uransa viime viikon Masku-otteluun. Hän siirtyi takaisin futsalin pariin valmistautumaan tulevaan kauteen.

Tutulla teemalla otteluun

Iiroilla on läpi kauden ollut ajoittain suuriakin käynnistysvaikeuksia otteluissa. Ensimmäisellä jaksolla vastustaja painaa ja toisella päästään vasta peliin mukaan. Konkarivahti Jani Tuomala toivookin tyylin muuttuvan.

- En tiedä mistä se johtuu. Tuntuu kuin eka jakso yritettäisiin polkea tulpatonta mopoa käyntiin ja toisella jaksolla joku älyää laittaa sen tulpan paikalle. Mullakin tulee harmaita hiuksia, kun seuraa sieltä alakerrasta peliä, Jankka kertoo haroen samalla kieltämättä virheettömän mustaa hiuspehkoaan.

Tappiot aiemmilla kierroksilla ei saa myöskään vaikuttaa loppukauden taistelumotivaatioon. Sija kaksi on ehdoton tavoite.

- Mä pidän vaikka itse huolen tavalla tai toisella, että kauden jälkeen Tuomilahden savusaunassa istuu sarjakakkoset.

Kysymys kuuluukin, että meinaako Jankka tarjota apua myös ajoittaiseen tehottomuuteen?