B-tytöt voittivat kotipelissä JanPa:n!

31.8.2013

B-tytöt voittivat kotipelissä JanPa:n lukemin 3-0 (2-0). Vastustaja oli fyysisesti vahva ja tuli myös sillä mielellä peliin, että pisteet viedään Janakkalaan. B-tytöt näyttivät kuitenkin joukkueena liikkumisellaan ja osaamisellaan "kaapin paikan" vierasjoukkueelle!

Peliin valmistautuminen

Jo pukukopissa näkyi, että koko joukkue oli keskittynyt koitokseen hyvin! Valmentajien ei pitänyt palaverissa muuta kertoa kuin pari-kolme "prinsiippiä", kulmakiveä joihin keskittyä. Onhan pelissä tapahtuvat tehtävät jo kauden harjoituksissa treenattuja. Nyt oli taas toteutuksen hetki ja sen laatu oli jokaiselta pelaajalta, jos nyt ei ihan huippua, niin ainakin hyvää perussuorittamista!

Usko omaan tekemiseen

Kun omaan tekemiseen uskoo ja pyrkii toteuttamaan sitä mahdollisimman hyvin tilanne kerrallaan pitkäjänteisesti. Palkinto tulee kuin "manulle illallinen" ennen pitkää. Niin tapahtui tässäkin pelissä. On hienoa huomata, miten erilaisista yksilöistä ja erilaisista vahvuuksista koostuvat pelaajat muodostavat yhteisön, jossa toisen vahvuus auttaa toisen heikkoutta ja toisin päin! Tähän sopii mainiosti "kolmesta muskettisoturista" muistuva slogan "yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta". Tämä tarkoittaa meidän yhteisössä 21 pelaajaa ja kuutta toimijaa, joilla kaikilla on jokin vahvuus, jossa kukin tukee omalla tekemisellään toisiaan!

Ai niin se pelin kulku...

Maalitehtailu alkoi pelin 14´, kun saatiin kulmapotku, jota juonimaan menivät totutusti Rosa Ketola ja Selma Laaksonen. Rosan antamasta syötöstä Hilma Sipilä laittoi tärkeän avausosuman verkon perukoille lukemiksi 1-0. Toinen maali syntyi Helmi Sipilän hienosta läpisyötöstä "striker" Laura Varjolle, joka hallitusti syöttää ohi maalivahdin lukemiksi 2-0 ajassa 28´. Toki pitää sanoa myös tässä vaiheessa, että vastustajalla oli eka jakson aikana yksi läpiajo, mutta maalivahtimme Riina Ketola tekee "game saverin" ja siinä oli se vastustajan pelin ainoa maalitilanne. Näissä tunnelmissa ja lukemissa lähdettiin puoliajalle.

Vaihtopelaajien merkitys joukkueelle

Jo ensimmäisellä jaksolla jouduttiin tekemään sairastapauksen vuoksi vaihto, jolloin sisään tuli Kristiina Lappalainen. Toisella jakson aikana vaihdolla sisään tulivat Sina Tuominen, Sanni Lepistö ja Veera Saastamoinen. Vaihtojahan tehdään tarpeiden mukaan, jolla pyritään samaan jotakin uutta ja parempaa toimintaa kentälle. Oli hienoa katsoa, kun jokainen vaihdosta kentälle tullut pelaaja toi uutta ilmettä, liikettä ja jopa "tehoja". Nämä näkyivätkin tulostaululla pelin 55´, kun Sina Tuomisen hieno ajo laidasta ja kova keskitys maalin eteen, johon Sanni Lepistö hyvällä ajoituksella pisti pallon voimalla "ylämummoon" loppulukemiksi 3-0! Tämä oli ansaittu voitto, joka saavutettiin koko joukkueen voimalla!