FC Hämeenlinna jäi jyrän alle

28.7.2013

Pallo-Iirot kaatoi Pitsiperjantain ottelussa peräti 7-2(4-1). Hurmoksessa pelannut kotijoukkue antoi vastinetta huikealle kannattajaporukalle.

Perjantai-illasta muodostui täydellinen sinikeltainen juhla. Aurinkoisessa säässä pelattua ottelua saapui katsomaan 624 katsojaa. Iirojen kannattajaporukka oli valmistanut otteluun kauniin tifon, jonka teksti "Paikallinen on kauniimpi" paljastettiin joukkueiden astellessa kentälle.

Iirot lähti otteluun aktiivisesti pyrkien luomaan koko ajan painetta vieraiden päätyyn. Pasi Lehtonen löi avaukseen kolme selkeää kärkeä vapaaseen rooliin. Ottelun alkoi odotusten mukaisesti kotijoukkueen vyöryessä hämeenlinnalaisten maalia kohti. Avausmaali syntyi jo 13. minuutilla Iiro Aallon upottaessa vapaapotkun verkon perukoille.

Ilo kesti kuitenkin vain kaksi minuuttia, kun vieraiden Juho Saarinen tasoitti pelin. Maalin jälkeen vieraat pääsi paremmin peliin mukaan. Varsinkin Aleksi Latvanen oli vaikeasti pysäytettävä vauhtiin päästessään ja hankkikin useamman vapaapotkun.

Ensimmäisen jakson viimeinen vartti olikin sitten sinikeltaista myrskyä. Ensin Eetu Setänen nousi viiden metrin korkeuteen ja puski pallon maaliin. Äijänsuon ämyreistä kuulutettiin vielä edellistä maalia, kun Juho Patola puski Mikko Valtasen keskityksestä lukemiksi 3-1. Muutama minuutti myöhemmin tapahtui jälleen. Valtasen läpisyöttö oli jo menossa vieraiden maalivahdille, kun Nico Rinne pelasi tilanteen loppuun asti ehtien palloon. Ensimmäistä Kakkosen otteluaan pelannut Jaakko Puronaho liukui rajusti Rinteen jaloille. Puronaholle punaista tikettiä ja pallo pilkulle. Patola niittasi limpun uuniin ja vieraiden selkäranka alkoi paukkua. Rinteen sääri alkoi turvota siihen malliin, että vaihdosta otettiin Niklas Kuusio kentälle.

Vieraiden terävin kärki oli saatu jo tylsytettyä toiselle jaksolle lähdettäessä. Iirot ei kuitenkaan ottanut jalkaa pois kaasulta vaan haki edelleen lisämaaleja. Ja lisää myös saatiin. Vajaan tunnin kohdalla Patola kruunasi iltansa kolmannella osumallaan. Hetki maalin jälkeen hänet vaihdettiin kentältä, työ oli jo tehty. Mikko Kalervo kavensi vielä, mutta se oli jo laiha lohtu. Vain hetki myöhemmin Stanley Ukwuoma teki Iirojen kuudennen osuman. Loppuhetkillä Jussi-Pekka Savolainen teki loppulukemiksi 7-2!

Ottelu oli kertakaikkiaan huikaiseva jalkapallonäytös, joka ei taatusti jättänyt ketään kylmäksi. Fantastista ääntä pitänyt kannattajaryhmä siivitti Iirot murhaavaan lentoon. Kaksi edellistä Pitsiperjantain ottelua oli päättynyt pettymykseen, mutta nyt korvattiin nekin pettymykset. Ottelu jää varmasti myös jokaisen pelaajan muistoihin yhtenä uran hienoimmista hetkistä.