B-tytöt voittivat kevään viimeisessä kotipelissään KaaPo 2:n

29.6.2013

B-tytöt voittivat BT "kakkosen" kevätsarjan viimeisessä pelissä KaaPo 2:n lukemin 2-0 (0-0).

Jo ennen peliä valmennuksen oli heräteltävä joukkuetta. Jotenkin tunnetila oli kaikkea muuta kuin keskittynyt. Liekö sarjan viimeisellä merkityksettömällä pelillä ollut merkitystä ... Koska tyttöjen tavoitteen mukaista nousua I-div. ei tullut, oli pelillä vain merkitys siitä tuletko sarjassa kolmanneksi, neljänneksi vai viidenneksi. Voitolla oli mahdollisuus kolmanneksi ... muiden pelien tulokset näyttävät kuitenkin lopullisen sijoituksen.

Pelin ensimmäinen puoliaika oli yksi kauden heikommista! Se on fakta! Valmennus koetti jo puoliajan lopulla herätellä joukkuetta pelipaikka muutoksin ja pelaaja vaihdoin. Käytännössä oli sama kenen pelipaikkaa tai kenet olisi vaihtanut kentälle. Vaikeaa oli! Oli vain onni tai vastustajan heikkoutta, ettei kaveri saanut maalia aikaan. Puoliajalle mentiin kuitenkin tasatuloksessa 0-0.

Puoiiajalla valmennus koetti saada peliä normaaliin uomiin. Olikin hienoa huomata tyttöjen heräävän kuin aamun aurinko uuteen kevääseen! Kun peliä oli pelattu 42´ Laura Varjo näytti vahvuutensa ja innokkuteensa maalintekoon pamauttamalla lukemiksi 1-0. Se oli tärkeämaali. Peli kääntyikin kotijoukkueelle ja tyttöjen luottamus omaan pelaamiseen kasvoi silmissä. Ensimmäinen kosketus ja liike oli aivan muuta kuin ensimmäisellä jaksolla. Pelin high light -maali syntyi kulmapotkusta. Tytöillä oli ollut jo useampia kulmapotkuja takana, kun taas yksi oli edessä ... peli kellossa näytti aika olevan kohdassa 68´. Rosa Ketola ja Selma Laaksonen juonivat kokonaisuutta. Kova syöttö Saana Sinisalolle, jonka mahtava eka kosketus ja sen jälkeinen kova laukaus ohi vastustajan maalivahdin tuotti railakkaat tuuletukset koko joukkueelle loppulukemiksi 2-0. Tunnetila oli kuin tappion takaa olisi noussut voittoon. Hyvä näin!

Vielä ei kuitenkaaan tavoitetta, nousua I-divisioonaan saavutettu, mutta nousujohteisen kehityksen tiellä kyllä olemme. Sitoutuminen ja heilahtelut suorituskyvyssä, kun kehittyvät vielä hieman, niin viimeinen porras tulee noustua. Tämän eteen joukkue tekee pitkäjänteisesti työtä, jotta syksyn sarjan loputtua ilmeet ovat vieläkin valoisammat kuin nyt!

B-tytöt onnittelevat sarjasta ykkösdivariin nousutta KAAPO 1:stä.