Iirot kaatui Turussa

7.6.2013

Pallo-Iirot koki eilen kauden toisen tappionsa. ÅIFK oli parempi lukemin 2-0(0-0).

Veikkausliigassa olevan maajoukkuetauon vuoksi odotettavissa oli, että kotijoukkue ÅIFK marsittaa kentälle jokusen pelaajan Turun Palloseuran liigaringistä. Pelin alkaessa sen avauksessa olikin peräti seitsemän TPS-peluria. Mielenkiintoista oli, että yhdeksän maalia tällä kaudella jo iskeneelle Alban Feratille ei irronnut minuuttiakaan peliaikaa.

Ottelun ensimmäinen jakso oli hyvin tasaista peliä, jossa molemmilla oli paikkansa iskeä johtomaali. Alkuminuuteilla Iiro-häkkäri Jani Tuomala venyi paraatipelastukseen syöksyttyään takatolpalle torjumaan varman maalin. Iirot puolusti keskustan hyvin tarkkaan ja kotijoukkueen pelinrakentelu saatiin hyvin kuriin. ÅIFK onnistui pariin otteeseen väläyttämään, kun vierailijat eivät olleet täysin hereillä prässissään.

Iirot pääsi muutamaan otteeseen kokeilemaan paristakympistä, mutta tällä kertaa vedot olivat luokkaa lehmän hönkäys. Myös kulmapotkut tuotti pientä härdelliä turkulaismaalille, mutta verkkoon asti palloa ei saatu runtattua.

Raskas ilma imi mehut vieraista

Toiselle jaksolle lähdettiin siis 0-0 -tilanteessa. Alkuminuutit alkoivat näyttää, että kuuma ilma alkoi väsyttää Iiro-miehistöä. ÅIFK oli pitänyt pallonhallinnan selkeästi itsellään ja tiivis puolustaminen yhdessä liian lyhyiden hyökkäysten kanssa alkoi syödä vierailijoiden energiaa.

Vajaan tunnin kohdalla kotijoukkue iski. Iirojen keskusta aukesi ja turkulaispeluri pääsi kuljettamaan kohti puolustuslinjaa. Raumalaiskärki Juho Lehtonen teki oikeaikaisen juoksun selustaan, jonne pallo myös toimitettiin. Lehtonen löi pallon luukusta sisään ja lukemiksi 1-0.

Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi entistä selvemmin turkulaisille. Iirot haki vaihtojen kautta kirivaihdetta peliinsä, mutta se jäi löytymättä. ÅIFK:n idioottivarma pallollinen peli hyydytti totaalisesti Iirot ja loppupeli oli sen pallottelua. 66 minuutin kohdalla Santeri Peltola iski pilkulta loppulukemiksi 2-0.

Tappiosta huolimatta Urheilupuiston yläkentällä nähtiin raumalaisittain jotain positiivistakin. Paikalle saapunut kannattajajoukko jaksoi kannustaa Iiroja läpi ottelun, vaikka tällä kertaa ei kentältä palkintoa herunutkaan.