Tappioton putki päätökseen

13.5.2013

Pallo-Iirojen hyvä alkutaival Kakkosessa sai päätöksensä sunnuntaina. Sarjajumbona majaillut Tampereen Palloveikot oli parempi lukemin 2-0(1-0).

Pallo-Iirot lähti otteluun tarkoituksenaan kärsivällisesti hyydyttää kotijoukkue TPV:n peli. Raskas viikko alkoi näkyä osassa pelaajista ja valmennus päättikin käyttää rotaationappia rajusti. Polvivaivainen Iiro Aalto oli pois kokonaan ja Kimmo Hörkkö, Jussi-Pekka Savolainen sekä Stanley Ukwuoma aloittivat penkillä. Heidän tilalleen avaukseen nousi Niklas Kuusio, Niilo Hautala, Jere Kyrkkö ja Mikko Valtanen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui juuri Iirojen käsikirjoituksen mukaan. Joukkue puolusti tiivisti ja kurinalaisesti kytäten tamperelaisten virheitä. Kammottavassa kunnossa olleesta kentästä johtuen vierailijat välttivät pallon pelaamista keskustaan.

Kaikki näytti hyvältä aina 38. minuutille saakka, kunnes TPV iski. Harhasyöttö keskialueella ja punapaidat lähtivät terävään vastahyökkäykseen Mohamed Koroman johdolla. Koroma karkasi Iiro-puolustukselta ja nosti päätyviivalta pallon maalille, johon Jani Tuomala ei kunnolla yltänyt. Maahan pudonneeseen palloon ehti ensimmäisenä Rudi Dieter ja ottelu oli saanut uuden käänteen.

Iirot suoritti triplavaihdon puoliajalla

Takaiskumaalista johtuen valmennusjohto päätti ottaa riskin ja tehdä kaikki kolme vaihtoa puoliajalla. Ukwuoma kärkeen, Hörkkö kymppipaikalle ja Savolainen timantin vasempaan laitaan. TPV tuli kuitenkin hirveällä ryminällä toiselle jaksolle pakottaen Iirot kohti omaa maalia. Raumalaiset kuitenkin kestivät vyöryn ja hirmuisen määrän kulmapotkuja. Selvittyään mylläkästä se pääsi jälleen peliin mukaan saaden luotua painetta Antti Peltosen maalille. Laukaukset suuntautuivat kuitenkin suoraan päin Peltosta. Kuten viime pelissä, jäi tälläkin kertaa tuomarilta viheltämättä rankkari Iiroille.

Kun maalia ei saatu iskettyä, alkoi väsymys todenteolla iskeä. Etäisyys puolustuksen ja hyökkäyksen välillä kasvoi valtavaksi. TPV pääsi useaan otteeseen kuljettamaan vapaasti Iirojen puolustuslinjaa vastaan. Pari minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkue iski naulan arkkuun. Samu Jokela survoi kulmapotkusta pallon maaliin ja homma oli taputeltu.