Satakunnan derby päättyi ratkaisemattomaan

10.5.2013

Kauden ensimmäinen Satakunnan derby päättyi maalittomaan tasapeliin. Pääosaa viihdyttävässä ottelussa esittivät molemmat maalivahdit.

Helatorstain herkkuna tarjoiltiin Äijänsuon yleisölle aina kutkuttava Satakunnan derby, Pallo-Iirot - FC Jazz. Säätiedot lupailivat ajoittain kehnoa keliä, mutta kaikkien onneksi ottelu päästiin pelaamaan hyvässä aavistuksen sumuisessa ilmassa. Yleisöä saapui paikalle 525 ja moni seurasi ottelua poikkeuksellisen hienon tempauksen tehneen WesTV:n nettilähetyksestä. Kaikki oli siis kunnossa ensimmäiseen taistoon Satakunnan herruudesta.

Täydet pisteet kolmesta ensimmäisestä ottelusta niittänyt kotijoukkue Pallo-Iirot tuli otteluun selkeästi valmiimpana. Peli oli rentoa ja suoritusvarmuus pallon kanssa oli hyvää. Kaksinkamppailuihin mentiin titaanisella asenteella ilman taka-askelia. Näistä johtuen Iirot saikin keskialueen haltuunsa.

Paikat ratkaista peli jo ensimmäisellä jaksolla

Mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä enemmän kotijoukkue vyörysi Jazz-maalille. Sinikeltaiset saivat useaan otteeseen pystytettyä tivolin vierailijoiden rangaistusalueelle. Jazz-vahti Lauri Pirhonen piti kuitenkin joukkuettaan pystyssä. Iirojen paine sai myös aikaan sen, että porilaisten kippo alkoi läikkyä yli. Pirhonen otti suunsoitosta varoituksen jo parinkymmenen minuutin jälkeen. Perään Juha Luoma rappasi Stanley Ukwuoman tiketin arvoisesti. Peliin hyvin fokusoitunut raumalaismiehistö kuitenkin keskittyi pelaamiseen ja antoi vieraiden räyhätä.

Hyvistä tonteista huolimatta palloa ei Iirot maaliin ensimmäisellä puoliajalla saanut. Kertaalleen Antti-Pekka Pihlainen pelasi palloa kädellään rankkarialueella, mutta erotuomari Arto Lilja ei uskaltanut pilkkua viheltää. Tauolle mentiin 0-0 -tilanteessa.

Jazz syttyi kotijoukkueen tuhlailusta

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. Iirojen johtomaali suorastaan leijui ilmassa. Ensin Kimmo Hörkkö pelasi Ukwuoman nokikkain Pirhosen kanssa. Ukwuomalla oli tuntitolkulla aikaa katsoa mihin pallon laittaa, mutta niin vain Pirhosen jalka venyi alakulmasijoituksen tielle. Hetkeä myöhemmin sama kaveri tälläsi voimalla kuulan tolpan kautta ohi.  Alkoi olla selvää ettei Pirhosta ohiteta tässä ottelussa.

Toistuvat epäonnistumiset maalipaikoissa alkoivat nakertaa kotijoukkuetta. Porilaismiehistö puolestaan alkoi loppua kohden päästä peliin viimein kunnolla kiinni. Nyt oli sen aika vyörytä kohti Jani Tuomalan maalia. "Jankka" päätti kuitenkin, ettei hän jää kakkoseksi maalivahtien kaksintaistossa. Jälleen pari gamesaveria tarvittiin ja ne hän myös teki. Lopun kulmahässäköistä Jazz ei kuitenkaan palloa maaliviivaa lähemmäs saanut ja loppuvihellys kajahti ilmoille maalittoman taiston jälkeen.

Iirot haastoi sarjan ykkössuosikin hienosti ja paremmalla viimeistelyllä olisi voinut tappaa pelin jo ensimmäisellä jaksolla. Niin ei kuitenkaan tällä kertaa tapahtunut. Oikealla laidalla jälleen ravanut Antti Horjanheimo totesikin osuvasti pelin jälkeen:

- Harvoin piste Jazzia vastaan tuntuu hävityltä, mutta nyt tuntuu siltä.

Pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun Iirot matkaa Tampereelle TPV:n vieraaksi.