FC Jazz kuittasi voiton Raumalta

5.7.2012

Pallo-Iirot hävisi kauden toisen Satakunnan paikallisen yli 700 katsojan edessä FC Jazzille lukemin 1-4 (1-2). Jaossa oli elintärkeitä pisteitä, joten tappio ajaa Iirot kauden haastavimpaan tilanteeseen.

Pallo-Iirot sai 23.minuutilla voiton avaimet käsiinsä. Vapaapotku paristakympistä. Otanlahden rantasimpukatkin odottivat Juuso Aallon ampuvan hehkutetun putoavan lehtensä etukulmaan, mutta varjoista astuikin esiin yllättävä ratkaisija. Jonas Nyholm yskäisi komean vaparinsa yli muurin etukulmaan Jazz-vahti Oskari Forsmanin ihmetellessä, mikä ihme hänen verkkoonsa jysähti.

Johtoasemassa pelaaminen ei missään nimessä ole tällä kaudella ollut Iirojen vahvuus. Nyt se valitsi taktiikaksi puolustaa johtoaan vetäytymällä ja iskemällä vastaan. Etsikkoajan riemua kesti seitsemän minuuttia. Puolen tunnin kohdalla Nico Rinne joutui heittäytymään katkaisemaan keskitystä selässään Sekoy Konaten raskas läähätys. Jalka oli pakko saada väliin, mutta Iirojen harmiksi typerä valkokuula kimposi omaan rysään. Oli vahdeista Jani Tuomalan vuoro ihmetellä hetken aikaa luukku auki tapahtunutta.

Hörkön auringonvarma kuti voittomaalin starttipilli

Puoliajan loppuhetkillä Iirot sai vaarallisen näköisen vastahyökkäyksen, joka päättyi Kimmo Hörkön puolustukseen kilpistyneeseen tykkiin. Iirojen reservijoukkueen vetovastuussa oleva Sami Vahanto oli katsomossa sijouttunut loistavasti kommentoidakseen tilannetta.

- Laukaus olisi ilman blokkia painunut auringonvarmasti takamoukkuun, Vahanto vakuutteli.

Kilpistynyt laukaus toimi nyt kuitenkin Jazzin höyryveturihyökkäyksen starttipillinä. Juna löysi myös päätepysäkkinsä, kun Sekoy Konate pääsi viimeistelemään kriittiseen aikaan paprikapaidoille johto-osuman.

Täyttä kuntoa lähestyvä Mäkelä kentän kuningas

Iirot tuli tauolta vielä taistelumieltä puhkuen ja loi muutaman kinuskikastikkeisen tekopaikan. Juho Patolalle siunaantui avopaikoista leijonanosa, mutta kaikkensa kuivan kauden päättämiseksi tehneen voimakärjen kirous jatkuu.

Kioskia alettiin laittaa kiinni 53. minuutilla, kun alati vaarallinen Jazzin taiturilaituri Samu-Petteri Mäkelä lasautti huikean vapaapotkun iiropömpelin yläkulmaan. Alkukaudesta vielä loukkaantumisten kanssa painiskellut Mäkelä on nousemassa tasolleen sarjan vaarallisimpien pelaajien eliittiin. Juuso Aalto yritti vielä virittää kioskinkatoksia pystyyn, mutta hänen niljakas vapaapotkunsa kilpistyi ylärimaan kymmenisen minuuttia ennen loppua. Turhautuneimmat katsojat olivat poistuneet Rauma-futiksen ykkösmökistä jo ennen pilvien mustumista entisestään.

Nico Rinne lensi lopussa toisella keltaisella ennenaikaiseen suihkuun ja yliajalla Toni Tuuri räpelsi loppulukemiksi 1-4.

Kurssin käännyttävä kohtalonotteluihin

Iirojen kopissa ei auta märehtiä varmasti syvältä sieppaavaa tappiota kauaa. Se on lehmien tehtävä. Joukkue on nyt henkisesti kauden vaikeimmassa paikassa, kun ero kärkijoukkue Ilvekseen revähti kymmeneen pisteeseen.

- Kausi on nyt vaakalaudalla, se on ihan selvä. Hommaan tulee pelailun maku, jos kärki karkaa. Mahdollisuus on olemassa, mutta se vaatii nyt kahta voittoa Ilveksestä ja todennäköisesti vielä VIFK:sta ja Jazzista päälle. Loppukauden pitäisi olla aika lähellä tappioton. Nyt ei voi painaa päätä pensaaseen vaan pelastaa, mitä pelastettavissa on, naputti toppari Verneri Salminen tilanteen pöytään.

Kahden ottelun tappioputkeen ajatuneella raumalaissikermällä on loistava mahdollisuus kääntää kurssi seuraavissa vierasotteluissa Kiistoa ja Härmää vastaan. Niistä ei riitä kuin kuusi pistettä, henkinen haaste sekin.

Sen jälkeen Äijänsuolle marssivat peräjälkeen Ilves ja VIFK. Niissä otteluissa ratkaistaan loppukauden kohtalo.