Iirot vakuuttavaan voittoon kenraaliharjoituksessaan

23.4.2012

Pallo-Iirot kaatoi viimeisessä harjoitusottelussaan Ykkösessä pelaavan FC Hämeenlinnan lukemin 0-3 (0-1).

Harjoituskauden viimeinen ottelu tarjosi Pasi Lehtosen miehistölle hyvän mittarin tämänhetkisestä tasostaan. Iirot pääsi otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Ainoastaan takareittään vielä parannellut Nico Rinne oli toipilaana.

P-Iirot oli alusta saakka valmiina otteluun, pallo teki työn ja miehet liikkuivat äärimmäisen kevyin askelin. Tietämätön katsoja olisikin voinut sanoa, että raumalaismiehistö oli joukkueista se, joka pelaa korkeammalla sarjatasolla.

Patolan liekki roihusi jälleen

Iirot siirtyi ensimmäisellä puoliajalla 0-1 -johtoon, kun Jussi-Pekka Savolainen tarjoili tyhjän maalin jo ammottaessa vielä nahkakuulan Juho Patolalle. Koko talven armotonta punttitreeniä tehnyt Patola runttasi lentokenttämäisellä rintakehällään pallon verkon perukoille.

Puoliajalle mentiinkin vieraiden johdossa.

Toinen puoliaika täydellistä dominointia

Toisella jaksolla Iirot jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jäi. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selkeämmin ote siirtyi raumalaisille. Juuso Aalto antoi xavimaisesti millintarkan läpisyötön "Nyyttipuhveli" Patolalle joka karkasi läpiajoon. Viimeistely oli luokkaa World Class ja pallo löysi tiensä alakulmaan. Ja kun tämäkään ei vielä tyydyttänyt Patolan maalinälkää, naulasi hän pelin lopullisesti Iiroille iskien pallon etukulmasta sisään. Samaan aikaan kentälle sateli knalleja hattutempun merkiksi.

- Ottelu Hämeenlinnassa näytti, mitä meidän pelimme on parhaimmillaan. Kausi kestää kuitenkin 27 ottelua. Tasaisuus on se avainsana. Jos siihen pystymme ja vielä tällaisella tasolla, niin aivan varmasti olemme kärkisijoilla, valmentaja Lehtonen summasi.

Iirojen esityksen vakuuttavuudesta kertoi paljon se, että kotijoukkue turhautui ja alkoi esittää ajoittain rumiakin otteita. Onneksi vieraat selvisivät pelkillä kolhuilla ottelusta.

Pallo-Iirojen itseluottamus koheni ottelussa varmasti jälleen reilusti ja tästä onkin hyvä jatkaa ensi viikonlopun sarja-avaukseen. Silloin vastaan asettuu TPV Tampereelta.