Jazzilta tukkapöllyä, sunnuntaina Närpes Kraft

4.8.2011

Pallo-Iirojen tappiottomien otteluiden putki katkesi tylyllä tavalla paikalliskamppailussa Porissa. FC Jazz murskasi Iirot 4-0. Sunnuntaina koittaa kasvojen pesun mahdollisuus, kun alavireinen Kraft saapuu Raumalle.

Pallo-Iirot pelasi esitti keskiviikon paikallishelmessä Jazzia vastaan kauden huonointa peliään. Puolustusvirheet seurasivat toistaan ja oma pelinrakentelu oli aivan jäissä. FC Jazz sai läpi ottelun vaarallisia tilanteita liukuhihnalta, kiitos vaikeasti pideltävän Konate-kaksikkonsa.

Porilaiset johtivat tauolla 2-0. Ensin Konateista iski Sekoy, toisen teki Mamadou. Valmentaja Pasi Lehtonen ei saanut tauolla piiskattua nippuansa samanlaiseen nousuun, kuin muutaman kerran tällä kaudella on nähty.

- Melkein tuhat katsojaa, eikä jätkät oikeen syttyneet tähän matsiin. Otan osan omaan piikkiini, mutta kyllä tässä jokaisen täytyy katsoa peiliin, Lehtonen sanoi.

Sirkus jatkui toisella jaksolla Jesse Junnilan kahdella maalilla. Ensin hän maalasi pilkulta. Linjatuomari Henrik Grönblomilla on mielipuolinen taipumus olla jotenkin ratkaisemassa viheltämiään otteluita. Konate veti pitkäkseen rangaistusalueella, päätuomari ei virhettä nähnyt, mutta Grönblomin lippu heilui linjalla kuin viimeistä päivää. Pallo pilkulle ja sisään.

Peli ratkesi siihen maalin. Junnila kaunisteli tosin lukemia vielä yhdellä maalilla.

Edessä haastava kotiottelu

Kimmo Hörkön ja Juho Torkkelin korttitilit täyttyivät Porissa. Jonas Nyholm poistui kentältä olkapäätään pidellen. Peetu Peltonen oli poissa puujalan takia. Saku Peltosen ja Sami Vahannon pelikunto on täydellinen arvoitus. Patrick Urmson ei ole enää käytettävissä.

Lehtosella on siis kosolti pohdiskeltavaa keskikenttänsä muodostamisen kanssa.

Lehtosen ja Iirojen onneksi vierasjoukkue Kraftin suurin lento on hieman hiipunut. Viimeksi tomaattikaupungin poijjaat hävisivät kotonaan MuSalle 1-2.

- Nyt on elintärkeää, että huonot otteet jäävät tuohon yhteen peliin ja palaamme taas piste ja voittokantaan, Lehtonen painotti.

Pallo-Iirot - Närpes Kraft sunnuntaina 7.8 Äijänsuolla klo 18.30!