Reservin laihaan pussin piste Tampereelta

1.7.2011

Hyökkäyspelin osalta yksi kauden parhaista esityksistä ei riittänyt vieläkään tuomaan voittoa. TKT tasotti loppuhetkillä tulokseksi 2-2.

Huoltopäällikkö Janne Matinen oli hädin tuskin ehtinyt lähteä puuskuttamaan kohti vaihtopenkkejä, kun hänen joukkueensa kentällä joutui jo pieneen ahdinkoon. TKT iski avausmaalinsa ottelun avausminuutilla, mutta osuma kävi myös hyvästä herätyksestä sillä tuon maaliin jälkeen reservi intoutui esittämään kauden parasta hyökkäyspeliään.

Varsinkin Joona Vainiolan vasemmalta laidalta reservi loi useita maukkaita tilanteita. Vainiola ampui itse tasoitusmaalin. Johto-osuman sijoitti hallitusti Sami Vahanto. Laukaus oli niin tarkka, että sniperillakaan ei saa aikaa moista jälkeä.

Vainiolalla, Vahannolla ja Niklas Kuusiolla oli vielä ensimmäisellä jaksolla loistavia mahdollisuuksia lisätä maalitiliä, mutta TKT:n maalivahti ja epätarkkuus pelasti tamperelaiset.

Väsymys tuli toisella jaksolla

Reservi oli pelissä vaarallisempi joukkue noin 60 minuuttia. Kärjessä hyvän pelin raataneen Hannu Lehtisen terävä kuti etualanurkkaan oli reservin viimeisiä hyviä maalitilanteita ennen väsähtämistä.

Kuuma ilma alkoi painaa ja raumalaiset joutuivat puolustuskannalle. Lopulta TKT onnistui painostuksensa päätteeksi tasoittamaan laukauksella 16 rajoilta takanurkkaan ohi hölmistyneen Iiro Kosken.

Matinen pelkäsi pahinta

Huoltopäällikkö Matinen katsoi patsaaksi jähmettyneenä ottelun kulkua. Lopulta tulos oli se, mitä mies pelkäsi enemmän kuin McDonalsin konkurssia.

- Me emme osaa voittaa otteluita. Varmasti tämä pitkä jakso ilman voittoa vaikuttaa siihen, mutta peli olisi pitänyt tappaa ennen TKT:n tasoitusta, Matinen manasi epäuskoisena.

- Emme pystyneet tänään korvaamaan Mikko Valtasen ja Vahannon työpanosta keskikentällä. Heidän tultuaan vaihtoon hyökkäyspelimme kuivui täysin, Matinen kehaisi Patrick Urmsonin kanssa hyvän trion keskikentällä muodostunutta parivaljakkoa.

Hyvä esitys antoi jälleen uskoa, mutta jollain tavalla tuska on nähtävissä pikkujutuista. Topparina luutinut Kristian "Kolakuuda" Gustafsson ruoskaisi itseään pelin jälkeen ostamalla puolen litran pullon mustaa kultaansa. Yleensä matkaan tarttuu vähintään se sixpäkki hampaidensyövytyslientä.