Iirot nousi B-lohkon kärkeen

19.5.2011

Kärkikamppailu ja taistelu Satakunnan herruudesta ainakin Kakkosen tasolla päättyi riemukkaalla ja makealla tavalla Pallo-Iirojen voittoon. FC Jazz kaatui Äijänsuolla Juho Hyysalon ja Juho Patolan maaleilla 2-1.

Paikallistaistoa väritti molempien joukkueiden juniorien saapuminen tavallista runsaimmin mitoin seuraamaan ottelua ja kannustamaan omiaan. Juniorien omat kannustuslaulut raikuivatkin aika ajoin ilmoille tuomaan lisää energiaa kentän gladiaattorien pohkeisiin.

Itse matsissa oli samoja piirteitä kuin ensimmäisessä kotiottelussa JäPS:kin vastaan. Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta hieman hidasta ja tahmeaa peliä. Pölyhuiskupää Verneri Salmisen lyötyä pienen virheensä jälkeen sakset kiinni rangaistusalueella, ei katastrofituomari Arto Liljalle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin osoittaa pilkkua. Jazzin Jesse Junnila toimitti sen varmasti keskelle maalia ohi aavistaneen Jani Tuomalan.

Kotijoukkueen valmennus reagoi kuitenkin jo ennen taukoa ottamalla Jonas Nyholmin keskikentälle ja nostamalla Kimmo Hörkön kärkeen painimaan. Ote pelistä palasi vahvasti Iiroille vielä jakson lopussa ja varsinkin toisen jakson alussa.

Hyysalolle maali ja syöttö

Ansaittu tasoitus lähti kiertämään maalille charmikkaan pappaosaston päällikön, Iiro Aallon, kulmapotkun muodossa. Peetu Peltonen jatkoi ja Juho Hyysalo viimeisteli 1-1-numerot. Tasoituksen jälkeen Jazz jatkoi vetäytymistään ja luotti yhden vastaiskuistaan tuovan ratkaisun. Mamadou Konaten pyrähdykset pysähtyivät tällä kertaa kuitenkin Vasile Marchikseen ja Verneri Salmiseen.

- Mietimme Peltsin (Saku Peltonen) kanssa, että jatkammeko rohkeasti vai otammeko varmasti ainakin tikin. Peli oli kuitenkin niin hyvin hallussa ja kotikentällä, että päätimme hakea pienellä riskilläkin voittoa, Äijänsuon Benitezinäkin tunnettu Pasi Lehtonen kertoi.

Kotijoukkueenkin peli hajosi hetkeksi ja puolustuslinjat tyytyivät ampumaan pitkää palloa toisiaan kohti. Asemasota päättyi raumalaisten linjanmurtoon Juho Hyysalon saatua pallon kuudentoista kulmilla. Hyysalo napautti itselleen mehukkaan tikkarin ja laittoi jäniksenkäpäliinsä vipinää. Hypyn päätyrajalta lähettämä matala syöttö tavoitti Juho Patolan, joka naulasi Jazzin puna-arkkuun kuolettavan naulan. Äijänsuo räjähti ja B-lohkon piikkipaikka vaihtoi omistajaa.

Päävalmentaja Lehtonen ei kuitenkaan pelin jälkeen ollut matkalla Alkon kautta laittamaan shampanjoita jäihin, kaikkea muuta.

- Ei tässä auta rintaa röyhistellä. Nyt olemme vasta saaneet jalan oven väliin tavoitettamme silmällä pitäen. Meno tivolissa jatkuu jälleen sunnuntaina Närpiössä ja Kraft tulee siellä sataprosenttisen varmasti täysillä päälle. Siihen vyöryyn meidän täytyy vastata nöyrästi ja kärsivällisesti, Lehtonen luritteli.

Kuin sadatta kertaa samaa levyä vinguttaisi.