Iirot kotitasuriin Pallohonkaa vastaan

22.8.2010

Pallo-Iirot joutui tyytymään pistejakoon Pallohongan kanssa, 2-2 tuloksella. Iirojen maaleista vastasivat Vasile Marchis sekä Howard Wong. Tasuri nosti Iirot sarjataulukossa kolmanneksi

P-Iirot - Pallohonka 2-2 (0-2)
Marchis 47' Mäkijärvi 2'
Wong 55' Fioranvanti 14'

Yleisöä: 392

Puoliaika tuloksen huomioon ottaen yhteenkin pisteeseen tulisi olla tyytyväinen sunnuntain kamppailun jälkeen, mutta ottelu jätti silti paljon jossiteltavaa. Ensimmäisen puoliajan väkevästi aloittanut vierasjoukkue oli tehokas maalipaikoissaan. Kaksi paikkaa, kaksi maalia. Jos Iirot olisi pystynyt hyödyntämään omat tilanteensa samalla tehokkuudella olisi taululla (jota ei Äijänsuolla vieläkään näy...) voinut olla puoliajalla lukemat 3-2, mutta iirolaisten ruuti oli vielä tuolloin märkää. Puoliajan parhaat paikat siunaantuivat pirteällä pelipäällä ollelle Juho Patolalle.

Toiselle puoliajalle saapui sisuuntunut raumalaisjoukkue. -Puoliajalla valmentaja herätteli meitä omalla tavallaan ja aloimme pelata, totesi joukkueen parhaisiin kuulunut Iiro Aalto joukkueen muodonmuutosta. Valmentaja Pasi Lehtonen laittoi ensimmäisen puoliajan osittain tiukan otteluohjelma piikkiin: kahdeksassa päivässä kolmas peli ja pitkälti samoilla äijillä on menty. Se näkyi pelaajien otteissa, mutta toiselle puoliajalle saatiin jostain kaivettua raumalaista sisua ja painettiin menemään. Kuten Iippa sanoin niin puoliajalla keskusteltiin pelistä ja kun vastassa on tekninen joukkue niin hyökkäsimme heitä vastaan niillä aseilla  mitä tuollaista joukkuetta vastaan kuuluukin eli fyysisyydellä. Kun olimme kaverin iholla välittömästi heidän saatua pallon niin alkoi ensimmäisellä puoliajalla loistaneet pelaajat näyttämään heikoilta ja virheitä alkoi tulla, näin saimme sekoitettua kaverin pelin.

Sisuuntuneen kotijoukkueen puoliajan alku oli vielä parempi mitä vierailla ensimmäisellä sillä jo kahden minuutin kohdalla Juho Torkkeli kaadettiin pilkun arvoisesti boksissa. Pillkua asettui ampumaan Vasile Marhis, joka toimitti pallon totutun varmasti ohi maalivahdin ja toi Iirot maalinpäähän. Kauaa ei tarvinnut maalinpäässä kärvistellä sillä jo 8 minuuttia myöhemmin Iiro Aallon tarkka keskitys löysi Howard Wongin pään ja Howard nikkasi pallon ohi Pallohonga maalissa pelanneen Walter Viitalan.

Tasoitusmaalin jälkeen Iirojen vahva ote pelistä jatkui mutta tyrhetyi 65 minuutin kohdalla kun Juho Torkkelille näytettiin hyvin heppoisen näköisen tilanteen jälkeen toista keltaista korttia ja suihkukomennusta. Ulosajon jälkeen kotijoukkue ei enää saanut luotua samanlaista painetta vastustajalle kuin aiemmin. Ottelun loppupuolella alkoi raumalaisten jaloissa näkyä otteluväsymus, vieraat eivät kuitenkaan tätä päässet käyttämään hyväksi ja pisteet jaettiin demokraattisesti.