Maalikarkelot päättyi sinikeltaisten juhliin

8.7.2013

Sunnuntai-iltana Äijänsuolle saapunutta yleisöä hemmoteltiin todellisella ilotulituksella. Pallo-Iirot kaatoi Tampereen Palloveikot tyylikkäästi 4-2(3-2).

Vastakkain oli kaksi sarjan vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta, joten vähämaalinen ottelu oli varmasti kaikkien odotuksissa. Vaan kuinka väärässä voikaan ihminen olla.

Pallo-Iirot lähti otteluun rohkeasti hallitsemaan peliä. Avauskokoonpano vilisi osaamista nimenomaan pallon kanssa. Ottelu ehtikin vanheta vain reilut kymmenen minuuttia, kun kotiyleisö sai aihetta juhlaan. Oivassa maalivireessä oleva Nico Rinne hyökkäsi kiinni irtopalloon ja latasi sen ohi TPV-maalivahti Antti Peltosen.

Kotijoukkueen ilo jäi kuitenkin äärimmäisen lyhyeksi, kun TPV kuittasi jo kolme minuuttia myöhemmin. Lisää kylmää vettä tuli niskaan, kun vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin vieraat siirtyivät 1-2 -johtoon. Hetkessä ottelu olikin kääntynyt päälaelleen.

Sinikeltainen miehistö ei kuitenkaan suostunut antamaan voiton avaimia vieraille. Neljä minuuttia myöhemmin Äijänsuolla nähtiin vuoristogorillan teurastus. Juho Patola kirmasi toppari Jonas Nyholmin pystypalloon ja nosti sen tyylikkäästi yli Peltosen. Nälkävuoden pituisen kuivan jakson päätteeksi Patola kampesi klassisella juntalla gorillan maahan ja vielä varmuuden vuoksi tamppasi elukan maanrakoon.

Ja kun vauhtiin päästiin niin tottakai kansalle piti tarjota lisää leipää ja sirkushuveja. Vain hetki tasoituksesta alakerran liideri Verneri Salminen nakkasi Iiro Aallon vaparin etuyläkissaan. Vähämaalisesta ottelusta olikin tullut todellinen maalinäytös.

Savolainen naulasi arkun kiinni

Toiselle jaksolle Iirot sai valmennukselta ohjeeksi pitää palloa ja laittaa vieraat juoksemaan. Pelissä olikin aikaisempiin peleihin verrattuna paljon varmempaa työskentelyä pallon kanssa ja se johti siihen, että tamperelaisten akut alkoivat tyhjentyä.

Tunnin kohdalla kotijoukkue iski viimeisen sinetin ottelulle. Terävä vastahyökkäys, pallo hirmumetrit jälleen kellottaneelle Jussi-Pekka Savolaiselle, joka painoi vasemmalta laidalta läpi. J-P tinttasi pallon tolpan kautta takakulmaan ja game over.

Pallo-Iirot sai tukahdutettua TPV:n parhaan aseen eli keskikentän keskustan omalla pallovarmalla ja rauhallisella pelillään. Alkukaudesta enemmän tiiviseen puolustuspeliin ja vastaiskuihin luottanut kotijoukkue osoitti, että se pystyy pelaamaan myös hyvää hyökkäävää futista.