Iirojen uusi vierasasu esiteltiin raumalaisyleisölle
Kimmo vauhtiin...
Tuuletukset päälle
Arktiset tunnelmat

Pallo-Iirot voitti Suomen cupin kolmannella kierroksella FC Rauman Kimmo Hörkön maalilla 1-0 ja eteni näinollen cupin neljännelle kierrokselle, joka tuo Äijänsuolle MIFK:n.

FC Rauma - P-Iirot 0-1 (0-0)
Hörkkö 65' (rp.)

yleisöä: n. 450

Ottelu ei juurikaan tarjonnut erikoisuuksia. Tästä piti osittain huolen Äijänsuolla vallinnut säätila. Ottelun alkuminuuteilla alkoi vesisade, joka jatkui räntäsateena toisen puoliajan alussa ja ennen täyttä aikaa oli jo räntä vaihtunut lumeksi. Kenttä muistuttikin ottelun loppupuolella enemmän tammikuisia olosuhteita kuin huhtikuisia.

Itse ottelussa ensimmäisellä puoliajalla Kimmo Hörkkö sai toimitettua pallon kertaalleen FC Rauman maaliin, mutta ottelun erotuomari tulkitsi tilanteessa FC Rauman maalivahdin ja puolustajan törmäilyn toisiinsa Iirojen rikkeeksi ja hylkäsi maalin. Ensimmäisellä puoliajalla myös FC Rauma sai hätyyteltyä Justus Uussaaren maalia kun Lauri Gustafsonin kaukolaukaus mäjähti ylärimaan. Tämän lähemmäs he eivät päässeet. Iirot joutui vajaalle 26. minuutin kohdalla kun Patrick Urmson joutui jättämään kentän kahden varoituksen jälkeen heilutetun punaisen saattelemana. Yhden miehen vajaus taisi tasapainottaa ottelua hieman sillä peli oli tämän jälkeen aika tasaista kevätpalloilua päästä päähän.

Toisella puoliajalla alkoi FC Rauman pohkeissa painaa sää ja ottelun tempo. Iirot pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään entistä paremmin, mutta valitettavan tehottomasti. Kulmapotkuja joukkue sai tosin runsaasti, mutta niistäkään ei palloa pömpeliin asti saatu toimitettua. Pallo pyöri Iiroilla mieheltä toiselle mutta pysähtyi viimeistään 30 metrissä odottaneeseen FC Rauman sumppupuolustukseen. Heidän kunniakseen on sanottava että tämä taktiikka toimi erittäin hyvin eikä Iirot löytänyt todellisia aseita sen läpäisemiseen. Muutaman otteeseen pääsivät Iirojen hyökkääjät hyville vetopaikoille, mutta vedot suuntautuivat selkeästi yli tai ohi maalin. Paremmalla maltilla ja olisi taululla voinut olla rumatkin lukemat. Sen verran selkeää oli P-Iirojen hallinta toisella puoliskolla.

Ottelun ainut maali nähtiin kun Oskar Nyholm kaadettiin kuudentoista-alueella. Tilanteesta tuomitun pilkun toimitti verkkoon varmuudella, joukkueen kapteeni, Kipi Hörkkö.