KaaPon hermot petti, Iiroille helppo voitto

3.10.2009

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkue varmisti sarjapaikkansa ensi kaudeksi Kakkosessa kaatamalla KaaPon lukemin 4-0.

Pallo-Iirot - KaaPo 4-0 (2-0)
Ossok 3'
Hörkkö 70'
Antunez 62' 74'

Yleisöä: 285

Iirot ratkaisi ottelun oikeastaan ennen kuin se pääsi kunnolla alkamaankaan. Kolmen minuutin kohdalla Yannick Ossok vei Iirot 1-0 johtoon Daniel Antunezin syötöstä. "Tiesimme ettei KaaPolla ole panosta ottelussa ja maali ottelun alkuun oli tärkeä" joukkueen kapteeni Kimmo Hörkkö kertoi taiston tauottua.

Maalin jälkeen peli oli suhteellisen hyvää jalkapalloa, mutta puolen tunnin kohdalla nähtiin lopullinen ratkaisu kun KaaPon Matti Hurme sai toisen varoituksen estettyään läpi karkaamassa olleen Daniel Antunezen juoksun käsillään sivurajan tuntumassa. Ottelun erotuomari Vesa Hätilä passitti Hurmeen suihkuun. Hurmeelle seuraa teki pelaaja-valmentaja Juho Kirjonen vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin kun hän kaatoi alinpana miehenä läpiajoon karanneen Jani Raukon takaapäin. KaaPon toinen pelaaja-valmentaja Jarkko Tallqvist ei halunnut jäädä penkillä kolleegaansa huonommaksi ja myös hänet passitettiin katsomon puolelle tilanteen jälikuohunnassa. Kirjosen rikkeestä tuomittiin Iirojen eduksi vielä pilkku, jonka kapteen Hörkkö täräytti varmasti maaliin. Kahden miehen alivoimalla kaarinalaiset eivät enää saaneet edes tilanteita Iirojen päähän ja matsi olisi ollut valmis jo puoliajalla.

Toinen puoliaika kuitenkin pelattiin ja siinä Iirot kaunisteli lukemia vielä kahdella maalilla. Molemmat maalit viimeisteli kotijoukkueen tehohyökkääjä ja tämänkin ottelun hahmo Daniel Antunez. Ensin tunnin kohdalla hän veti maalinedus hässäkän päätteeksi pallon voimalla kohti kaarinalaisten maalia. Puolustajien välistä löytyi sopiva aukko ja pallo painui verkonperukoille. Toinen maali oli huomattavasti helpompi. Läpi ottelun hyvin nousuja tehnyt Yannick Ossok karkasi jälleen laidaltaan läpi ja kuin varkain hän oli Antunezin kanssa kahdestaan maalivahdin kanssa. Yannick antoi syötön pilkun kohdalle odottaneelle Danielille jolla oli erittäin helppo työ pistää pallo maaliin.

Viimeinen vartti oli pakollista pelailua eikä Iirotkaan enää täysillä hakenut lisämaaleja vaan tyytyi hallitsemaan ottelua ja hakemaan lyhytsyöttöpelillä avautuvia syöttöpaikkoja. Toki paikkoja lisämaaleihin oli, mm. vaihdosta sisään tullut Jami Uuttu oli kahdesti yksinläpi, mutta pitkän loukkaantumisen jälkeen ruuti oli vielä hieman märkää. Viimeisen vartin aikana KaaPon pelaajien hermot pettivät täysin. Muutamaan otteeseen nähtiin rumaakin jälkipeliä, mutta ehdoton huippu oli KaaPon Marcus Sjögårdin törttöily. Hän yritti ensin samassa tilanteessa kahdesti sukittaa Iirojen pelaajia siinä onnistumatta. Kolmannella kerralla hän oli päättänyt että nyt osuu ja veti käsittämättömän viikatteen Jani Raukon jaloille takaapäin. Hätilän ei tarvinnut miettiä ratkaisua vaan suora punainen ja Sjögård ulos.

Ottelun jälkeen helpotus oli havaittavissa lehdistötilaisuuteen saapuneiden Veijo Wahlstenin, Iiro Koivulan sekä Kimmo Hörkön kasvoilta. Voidaan lähteä rennosti viimeiseen peliin, kiteytti kapteeni joukkueen tunnot.  Veijo mietti koleassa säässä kulunutta kautta: Kausi on ollut haasteellinen, välillä meinasi uskokin loppua mutta onneksi on ollut Iiro pökkimässä selkään ja hän valoi uskoa tekemiseen vaikeilla hetkillä. Nuorten peluuttamisessa on aina riski, mutta tällä kaudella meidän nuoret kaverit ovat osoittaneet että he pärjäävät tällä tasolla. Heidän sisäänajo oli yksi kauden tavoitteista.

Iirojen viimeinen ottelu on Tammisaaressa 11.10., sarjapaikan kannalta ottelussa ei enää ole panosta vaan Iirot varmistivat KaaPo voitolla paikan ensi vuodeksi Kakkoseen.

Iirojen ensikauden joukkue julkaistaan P-Iirojen syyslehdessä tämän kuun lopulla.