Mr Daniel Antunez
Katse pallossa
Lehtonen nurin
Kimmon varma sijoitus

Iirojen säilymistaisto Kakkosen B-lohkossa sai jatkoa tänään Äijänsuolla kun joukkue kohtasi samassa tilanteessa olevan Sinimustat. Iiroille kirjattiin voitto ottelusta lukemin 2-1, raumalaisten maaleista vastasivat Daniel Antunez sekä Kimmo Hörkkö.

P-Iirot - Sinimustat 2-1 (2-1)
Antunez 19' Åkerlund 37'
Hörkkö 42'

Yleisöä: 384

Pallo-Iirot sai kotikentälle vieraaksi FC Interin reservit Sinimustat Turusta. Sinimustien joukkue koostui pääasiassa samasta nipusta joka kävi perjantaina hakemassa Raumalta A-junioreiden SM-sarjassa yhden pisteen Iirojen A:lta.

-7 pelaaja oli samoja kuin perjantain avauksessa. Meiltä puuttui paljon pelaajia loukkantumisten ja pelikieltojen takia, mm. vakiotopparit olivat sivussa ja siksi Prince Otoo jouduttiin heittämään alakertaan kärjestä. Onneksi tänään ei A-junnuilla ollut peliä, jos heillä olisi ollut niin meillä olisi ollut mukana pelaajia jotka ei mahdu heidän kokoonpanoon. Hyvä että saatiin mukaan A:n parhaat.", kertoi turkulaisten valmentaja  Hannu Paatelo.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla tuntui ajoitellen ettei kentällä ollut kuin yksi joukkue joka tarvitsi kipeästi sarjapisteitä. Iirot vyörytti peliä heti ensi sekunneista lähtien turkulaisten päähän ja jo 25 sekunnin pelin jälkeen Iiroilla oli ensimmäinen maalipaikka. Varsinkin akseli Oskar Nyholm-Kimmo Hörkkö sai luotua vaarallisia tilanteita vieraiden maalille. Myös Daniel Antunez sekä Jani Raukko olivat pirteällä pelipäällä ja hätyyttelivät useasti vieraiden maalivahtia.

Ensimmäinen maali nähtiin 18 pelatun minuutin jälkeen kun Eetu Setänen antoi oivallisen nopean vaparin omalta kenttäpuoliskolta Roope Rauniolle joka otti pallon aivan kalkeilla haltuun ja heitti nopean keskityksen boksiin palloa odottaneelle Antunezille. Daniel puski pallon voimalla ohi Eemeli Reposen ja Iirot ansaistusti johtoon.

Sinimustat sai tasoitusmaalin aikaan hiemaan kyseenalaisesti kun ottelun erotuomari Marko Lindberg jätti viheltämättä vieraiden päivänselvän käsivirheen keskialueella. Virheen tehnyt turkulaispelaaja jakoi pallon vasemmalle laidalle Ali Al-Takelle joka pääsi vapaasti purjehtimaan Iirojen kuudentoista alueelle asti. Al-Take syötti pallon sivuun, pilkun kohdalle odottaneelle Felix Åkerlundille, jolla oli helppotyö sijoittaa pallo ohi Iirojen maalia vartoineen ja vähän ottelussa työllistetyn Matt Glaeserin. Tuomarilta karkasi viimeistään tässä vaiheessa matsi lapasesta. -Täytyy vain toivoa että hän yritti parhaansa, kommentoivat valmentajat Wahlsten ja Paatelo yhteenääneen illan tuomarityöskentelyä ottelun jälkeen.

Tuomari oli myös ratkaisevassa roolissa ensimmäisen puoliajan viimeisessä ja samalla ottelun viimeisessä maalissa kun Pasi Lehtonen purjehti turkulaispuolustajien välistä boksiin. Tilanne päättyi pilkkuun kun vieraat eivät saaneet muutoin kuin kaatamalla pysäytettyä liukasta Lehtosta. Pilkkua asettui ampumaan joukkueen kapteeni ja ikitaistelija Kimmo Hörkkö, joka sijoitti pelivälineen varmasti alakulmaan ja Iirot takaisin johtoon.

Jos ensimmäinen puoliaika oli Iirojen hallintaa niin tilanne oli toisinpäin toisella puoliajalla. Iirot vetäytyivät puolustamaan omaa maalia ja rakensi puoliajan parhaat paikkansa nopeilla vastahyökkäyksillä. Taktiikka toimi hyvin eikä Sinimustat saaneet vaarallisia tilanteita aikaan Iirojen päähän vaan puolustuslinja Setänen-Marchis-Koskinen pelasivat varmasti ja katkoivat vieraiden pyristely-yritykset. Taisteluvoitto kotijoukkueelle ja säilymisjuna jatkaa kiskoilla kohti kauden 2010 Kakkosen paikkaa. -Saa nähdä riittääkö aikaisemmin ennustamani 30 pistettä säilymiseen kun KaaPo on luovuttanut ja sen vastustajat saa helppoja pisteitä. Mietiskeli Veijo Wahlsten iirojen pistesaldoa kun kasassa on 27 pojoa.

Iirot jatkaa kolmen ottelun kotiotteluputkea ensi sunnuntaina kun Närpiön Kraft saapuu vierailulle Raumalle. Kraft taistelee myös Iirojen kanssa samasta tavoitteesta. Heidän tilanteensa on Iiroja tukalampi ja sarjasijoitus tällä hetkellä toiseksi viimeinen. Pisteitä Närpiöläisillä on kolme vähemmän kuin Iiroilla.

Taistelu Kakkosen elintärkeistä pisteistä alkaa Äijänsuolla sunnuntaina 20.9. klo 18.30.