Rockfutis 2009

23.8.2009

Rockfutis saatiin komeasti päätökseen Raumalla tänään sunnuntaina. Viimeisenä voittajana Äijänsuolta poistui RMJ United. Hopealle sijoittui kunniakkaasti FC Edel, pronssiset mitalit matkasi Rovaniemelle Rio Granden matkassa. Ensi vuoden skabat järjestettänee Helsingissä, tämä ei tosin vielä ole 100% varmaa Helsingin kenttätilanteen takia.

Raumalla pelatut Rockfutiksen SM-kisat toivat Suomen Ibizalle lähes 700 rockhenkistä futaria ympäri Suomen. Kisoissa pelattiin ennakkoon jo tilatussa aurinkoisessa kesäsäässä kolme eri sarjaa: Divari, Mimmit sekä SM-sarja. Värikkäin sarjoista oli ehdottomasti Mimmien jossa omia kannustettiin megafonien ryydittämänä. Hauska piirre oli myös kiittää vastustajaa laululla tai performanssilla ottelun jälkeen ja perinteinen kättely vaihtui halauksiksi. Mimmien sarjan finaali oli helsinkiläisten keskinäinen välienselvittely, jossa Kampin Piiri kaatoi Kallio Ruusut. Kolmnnesta sijasta FC Mitsubitchit ja Nuolupallo. Mitsubitchit osoittautuivat paremmiksi 5-1 lopputuloksella.

Divarissa nähtiin myös värikkäitä esityksiä ja persoonallisia pelaajia. Divarin puolella voiton vei pitkänmatkalaiset eli Rockfutis Team Kemi, joka piti voittojuhlia ja tunnelmaa yllä Äijänsuon baariteltassa pitkän tovin ennen kotimatkan alkua. Kotimatkalle joukkue lähti iloisin mielin laulen Via Dolorosaa koko porukan voimin. Kotikunnilla he ennustelivat olevansa joskus aamu kuuden kynnyksellä (matkaan lähtö oli neljän aikaan). Divarissa toiseksi sijoittui viimeksi Raumalla sarjan mestaruuden vienyt FC Mojo ja kolmanneksi On the Rocks.

SM-sarjan puolella nähtiin pienoinen yllätys kun RMJ United raivasi tiensä aina mestaruuteen saakka. Joukkue kaatoi matkalla mm. viime vuoden mestarin Poko Atletikon. RMJ:n ainoa tappio turnauksessa tuli FC Tavastialle lauantaina. Finaalissa raumalaiset kohtasi FC Edelin joka kuitenkin joutui toteamaan kotikenttäedun liian kovaksi niukasti loppulukemin 1-0. SM-sarjan pronssimitalit pokkasi kauimpaa paikalle saapuneet eli rovaniemeläinen Rio Grande.

Sarjataulukot ja kaikki ottelutulokset ovat luettavissa Iirojen Rockfutis-sivuilta, eli täältä: http://www.palloiirot.fi/rockfutis_2009/otteluohjelmat_tulokset/

Kiitos pelaajille, yleisölle ja vapaaehtoistyötekijöille rennosta meiningistä läpi viikonlopun !