Toimiston tehoduo
Eetun paikka
Lehtonen tuulettaa
Matt neuvoo Lulua

Pallo-Iirot jäi ottelun täydellisestä hallinnasta huolimatta tasapeliin Jazz-j:n kanssa. Iirojen ainokaisesta vastasi Pasi Lehtonen.

P-Iirot - FC Jazz-j 1-1 (1-1)
Lehtonen 40' Ranne 38'

Yleisöä: 406

Ottelun tapahtumat on nähty Äijänsuolla jo niin monesti tällä kaudella. Iirot hallitsee peliä ja vastustaja saa luotua 1-2 maalipaikkaa ja onnistuu niistä rokottamaan Iirojen pistepottia. Jazz ei pystynyt oikeastaan luomaan edes yhtä maalipaikkaa vaan joukkue siirtyi 0-1 johtoon 38 minuutin kohdalla kulman jälkeisestä flipperistä kun Iirojen puolustus ei saanut klaarattua palloa pois maaliedustalta. Neljäs vetoyritys osui porilaisilla oikeaan ja Jukka Ranteen veto upposi maaliin.

Ennen maalia Iirot oli lähellä siirtyä johtoon vaparista kun Kimmo Hörkkö täräytti 30 metristä käsittämättömän pommin, joka valitettavasti mäjähti keskelle tolppaa. Jatkotilanteessa Iiroissa debytoinut try-outilla olevan George Alaverdashvilin tuikkaus tolpasta kimmonneeseen palloon meni hiuksen hienosti ohi maalin. George pelasi yleisöön menevää futista, esitellen muutaman kerran harhautusvalikoimaansa, hän haki myös aktiivisesti vapaata tilaa kentältä läpi ottelun. Loppujen lopuksi se tärkein, ja syy miksi mies on Iiroissa näytillä eli maali jäi kuitenkin uupumaan hyvistä paikoista huolimatta. Iirojen paidassa nähtiin myös toinen debytantti kun Lulu Marchis esiintyi ensikertaa kotijoukkueen väreissä.

Jazz:n johtomaalin jälkeen Iirot eivät pitkään antaneet vieraiden juhlia sillä pari minuuttia maalin jälkeen kotijoukkue sai kulman ja sen jälkitilanteessa Antti Koskinen palautti pallon maalinedustalle jossa Hörkkö tiputti pallon viiden rajalla viereen vapaana olleelle Pasi Lehtoselle. Pantse sijoitti pallon kylmänviileästi ohi Ville Rapelin ja toi Iirot takaisin tasatilanteeseen.

Ensimmäisella puoliajalla kumpikaan joukkue ei maalien (ja Kimmon laukauksen) lisäksi päässyt hätyyttelemään vastustajan maalia. Toisella puoliajalla Iirot pystyi luomaan useampiakin paikkoja Jazz sen sijaan ei, mutta kotiyleisön harmiksi tilanteet päättyivät valitettavasti tuloksettomasti.

Ensin 50 minuutin kohdalla Eetu Setäselle siunaantui pari pusku paikkaa muutaman minuutin sisään. Toinen päätyi ohi maalin ja toinen Rapelin syliin. Toisenpuoliajan parhaat paikat tulivat kuitenkin "try-out Georgelle". 78 minuutin kohdalla Antti Koskinen lähetti pitkän pystypallon syvältä omasta päästä Georgelle joka otti pallon taitavasti mukaansa ja oli silmänräpäyksessä yksinläpi. Sijoitus takakulmaan livahti kuitekin metrin verran ohi alakulmasta. Yliajan toisella minuutilla saman tyyppinen kuvio toistui ja George jätti jälleen porilaispuolustajat hölmistyneenä ihailemaan kantapäitään. Raumalaisyleisö oli jo valmiina tuulettamaan, mutta veto meni jälleen harmittavasti ohi takakulman. Ottelun jälkeen Veijo Wahlsten harmitteli Alaverdashvilin märkää ruutia: "Tämän pelin perusteella ei vielä ainakaan saatu parannusta maalinteko ongelmaan, Georgella oli neljä paikkaa ja saldo nolla maalia."

Veijo jakoi ottelun jälkeen kiitosta koko joukkueelle. "Olen tyytyväinen joukkueen tämänhetkiseen ilmeeseen. Meillä oli tekemisen meiniki ja taistelu ilme päällä. Kimmo ja Pasi antoivat jälleen vahvat suoritukset keskikentän pohjalla, Verkku on päässyt erittäin hyvin sisään uuteen pelipaikkansa, Matt on pelannut viime otteluissa erittäin hyvin, Eetu on taistelumme ilmentymä. Hän laittoi tämän jutun roihuun Pirkkalassa. Kaikkeen muuhun olen tyytyväinen paitsi yhteen pisteeseen." hän kiteytti.

Maalintekijä Lehtonen oli pelinjälkeen oma vaatimaton itsensä, mutta myös pettynyt menetetystä kahdesta pisteestä. "Kun Veijo soitti ja pyysi mukaan kesken kauden niin kerroin hänelle että täydet sata laitan joka matsissa likoon, en ole taikuri mutta kaikkeni annan. En ole maalintekijä ja jos saisin valita niin olisin mielummin ottanut kolme pistettä kuin tuon maalin."

Pelin jälkeen saatiin myös vahvistus Jeremy Barlow'n pari viikkoa sitten sattuneen loukkaantumisen vakavuudesta. Jeremyn polven ristisiteet ovat vahingoittuneet valitettavasti niin pahasti että ne vaativat leikkausta. Polvi operoidaan tiistaina ja kuntoutuminen kestää sen verran pitkään että hänen kausi on ohi. Jeremy palaa Yhdysvaltoihin leikkauksen jälkeen.

Seuraavaksi Pallo-Iirojen edustus pelaa kotikentällä vasta 6. syyskuuta, tuolloin Äijänsuolle saapuu LoPa. Ottelu alkaa klo 18.30.