Äijänsuolla juhlitaan
Eetu lataa...
...ja siellä lepää
Iirot painostaa

P-Iirot kaatoi tämän kauden ennätysyleisön edessä Pallohongan lukemin 2-1. Iirojen maaleista vastasivat Eetu Setänen sekä Juho Patola.

Pallo-Iirot - Pallohonka 2-1 (1-0)
Setänen 12' Matrone 71'
Patola 50'

Yleisöä: 489

Kuten Iirojen kakkosvalmentaja Iiro Koivula tiivisti ottelun jälkeen oli matsi Iiroilta koko joukkueen taisteluvoitto. Kotijoukkue oli täydellä sydämmellä liikkeellä ottelun alusta lähtien ja jo reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen erittäin hienon ottelun kärjessä pelannut Eetu Setänen vei Iirot 1-0 johtoon. Eetun maali syntyi kun Verneri Salminen antoi omalta kenttäpuoliskolta pitkän vapaapotkun vastustajan päähän, jossa Juho Patola jatkoi keskityksen vapaana olleelle Eetulle joka täräytti vasurilla komeasti pallon maalin yläkulmaan ja tuuletti vapautuneesti.

Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta sekavaa peliä ja hallinta siirtyi joukkueelta toiselle rivakkaan tahtiin, kotijoukkue sai puoliajan loppupuolella vielä aikaan vaarallisen painostusjakson espoolaisten maalille, mutta ilman maalia ja puoliajalle siirryttiin Iirojen johtotilanteessa.

Toiselle puoliajalle Iirot tuli jälleen pirteänä ja viiden minuutin jälkeen kasvatti johtoaan kun Pallohongan puolustaja epäonnistui purkupallossa keskitystilanteen jälkeen. Juho Patola oli kärppänä paikalla ja sijoitti pelivälineen varmasti verkon perille ohi espoolaisten maalivahdin. Maalin jälkeen ottelu oli Iirojen hallintaa kunnes 70 minuutin kohdalla puolustukselle sattui kommunikaatiokatkos ja Claudio Matrone pääsi vapaasti irtopalloon kuudentoista rajalla ja sijoitti hieman onnellakin pallon ohi vastaantulleen Matt Glaeserin.

Kavennusmaalin jälkeen huomasi että molempien joukkueiden keskikenttäpelaajat olivat raataneet laajalla säteellä ja peli muuttui asemasodaksi. Iirojen keskikentän taistelijat Hörkkö ja Lehtonen tippuivat auttamaan puolustusta ja Pallohongan keskikenttä puolestaan nousi auttamaan hyökkäystä. Lopputuloksena oli lähes tennistä muistuttanut kissa ja hiiri leikki joukkueiden puolustusten ja hyökkääjien välillä. Vieraat ei saannut kuitenkaan enää aikaan vaarallisia paikkoja eikä Iirotkaan onnistunut vastahyökkäyksistä joten Pallo-Iiroille kirjattiin toinen perättäinen voitto, joka nosti joukkueen pois putoamisviivan alta.

-Hemmetin hyvältä tuntuu, vastassa oli lohkon taitavin porukka ja saimme taisteluvoiton. Tämä oli meiltä kolmas peli kun olemme tinkineet omasta pelitavastamme ja lähdimme hakemaan pelkästään pisteitä ja se onnistui. Koko joukkue antoi kaikkensa ja taisteli sydämmellään, ylisti helppottuneen oloinen Iiro Koivula omiaan ottelun jälkeen.

Avausmaalin tehnyt Eetu Setänen oli myös helpottunut voitosta ja tyytyväinen maaliinsa: Se oli sellainen "once in a lifetime" -maali. Tuskin toista samanlaista tulee vasurilla tehtyä. Kärjessä häärinyt Eetu näki takalukon aukeamisen syyksi joukkueen asenteen muutoksen: päätettiin pelaajien kesken että nyt täytyy tehdä duunia tosissaan, koska pisteitä emme saa ilmaiseksi. Olemme saaneetkin harjoituksissa löytyneen hyvän kipinän siirrettyä nyt peleihin.

Iirojen loukkaantumistilanne näyttää edelleen huonolta. -Meiltä on paljon pelaajia poissa. Saku ja Jeremy odottaa vielä magneettikuvaan pääsyä. Jami on sivussa loppukauden, Torkkeli ei ole myöskään pelikunnossa. Kanervalla on ongelmia nilkan kanssa, Malkan pelit on tämän kauden osalta myös pelattu meillä, että onhan noita tuossa pitkä lista, kertoo Koivula.

Seuraavaksi Iirot kohtaa ÅIFK:n Turussa ensi sunnuntaina ja torstaina 13.8. kotikentällä vastassa on rakas vihollonen, FC Jazz-j.