Kaikki valmiina
Yannick tasoittaa
Kimmo sihtaa tarkaan...
...ja tulettaa

Pallo-Iirot kärsi kauden toisen kotitappion PJK:lle lukemin 3-4. Iirojen maaleista vastasivat Aleksi Kanerva, Yannick Ossok ja Kimmo Hörkkö.

Pallo-Iirot - PJK 3-4 (1-1)
Kanerva 19' Kuusi 38'
Ossok 66' Inabshda 54'
Hörkkö 78' Lindroos 82'
Vakkala 87'

Yleisöä: 253

Kauniista säästä huolimatta Äijänsuon stadionille oli saapunut yllättävän vähän yleisöä seuraamaan Iirojen ensimmäistä ottelua tauon jälkeen. Hieman tahmean alun jälkeen Iirot pystyivät luomaan ensimmäisen maalipaikan vartin pelin kohdalla kun Kimmo Hörkkö antoi syötön oikealla laidalla odottaneelle Roope Rauniolle, joka puolestaan jatkoi pallon suoraan yhdelläkosketuksella pilkun kohdalle juosseelle Joni-Petteri Malkalle. Malkan yritys lähietäisyydeltä tyhjään maaliin kuitenkin epäonnistui ja Pirkkalan maalivahti kerkesi vedon eteen.

Tilannetta ei kuitenkaan Iirojen leirissä synkistelty pitkään sillä 19 minuutin pelin kohdalla P-Iirot sai kulmapotkun jota asettui antamaan Aleksi Kanerva. Kanerva antoi kulman sisäänpäin kierteisenä ja pallo kaarsi suoraan yli hölmistyneiden PJK-pelaajien ja upposi maalin takaflyygeliin.

Vaikkei vastustaja ollutkaan Pohjanmaalta niin silti puolentunnin pelin kohdalla yritti PJK:n Olli Vakkala kammeta Vasile Marchisia siltaan. Marchis oli suojaamassa päädystä ylimenevää palloa kun Vakkala sai signaalin ja päätti vääntää Vasun niskalenkkiotteella maihin. Vasu löi pahannäköisesti päänsä kenttään, mutta pystyi onneksi jatkamaan peliä. Ottelun erotuomari Arto Lilja päästi Vakkalan kuin koira veräjästä ja piti pelaajalle vain puhuttelun vaikka keltainen olisi ollut vähintään aiheellinen.

Kymmenen minuuttia tästä ja PJK sai Iirojen päähän kulmapotkun. Kulman jälkitilanteessa pallo pomppi pelaajien jaloista vieraiden Matti Kuuselle, joka pääsi tälläämään pallon maaliin lähietäisyydeltä. Vain muutama minuutti tästä ja Vakkala oli pahanteossa jälleen. Pääpallotilanteen jälkeen hän kaatui maahan Hörkön kanssa jakaen hieman oman käden oikeutta potkimalla maassa maannutta Hörkköä. Aiemmasta tilanteesta rohkaistuneena Lilja antoi Vakkalalle tilanteesta keltaisen.

Ensimmäinen puoliaika ei juurikaan hienouksia tarjonnut vaan peli oli aikalailla pakkopullan omaista pallottelua. Toiselle puoliajalle Iirot tulivat huomattavasti valmiimpana, mutta siitä huolimatta vieraat siirtyivät 54 minuutin kohdalla johtoon kun Timor Inabshda pääsi vapaasti puskemaan Iiro-puolustuksen keskeltä Jussi Hietamon keskityksen ohi vähän työllistetyn Matt Glaeserin.

Maalin jälkeen Iiroilla kesti tovi sulatella tilannetta eikä vaarallisia maalipaikkoja saatu juurikaan aikaan. 63 minuutin kohdalla Iirojen hyökkäys esitteli komean yhdenkosketuksen kuvion kun Malka syötti pallon pystyyn Hörkölle, joka puolestaan jatkoi sen suoraan Rinteelle avopaikkaan. Rinteen veto kuitenkin suuntautui sivuverkkoon. Muutama minuutti tästä ja kotiyleisö sai uuden piristysruiskeen kun kotijoukkue sai kulmapotkun. Kulmaa asettui jälleen antamaan Aleksi Kanerva, tällä kertaa Kanervan keskitys löysi Yannick Ossokin pään ja Yannick nikkasi pallon Olli Vakkalan nenän edestä maaliin ja peli oli tasan. Maalin jälkeen ehdittiin pelaamaan kymmenisen minuuttia kunnes Iirot sai paineen PJK:n maalille. Painostuksen päätteeksi Kipi pääsi tykittämään vapaasti kuudentoista sisältä, veto muuttikin suuntaa PJK:n pakin jalasta ja lirui ohi toiseen kulmaan heittäytyneen Antti Loukian ja vierasjoukkueen maaliin. Tässä vaiheessa homma näytti taputellulta ja kolme pistettä oli jäämässä Raumalle.

Kuinkas sitten kävikään. Iiroille sattui musta viiden minuutin jakso jonka aikana puolustuspään keskittyminen herpaantui. Ensin Matt Glaeserille sattui pieni lapsus kun pallo lipsahti hänen käsien läpi helpohkosti maaliin ja peli oli jälleen tasan. Pirkkalalaiset siirtyivät johtoon kun Eetu Setänen yritti suojata palloa päädystä yli kuitenkin epäonnistuen tässä. PJK:n hyökkääjä sai karvattua pallon itselleen ja antoi taaksepäin syötön kuudentoistarajalla odottoneelle Vakkalalle joka täräytti pallon varmasti ohi Glaeserin ja Iirojen plakkarissa olleet kolme pistettä muuttui pyöreäksi nollaksi.