Eetun paikka
Gaetti puhuttelussa
Kimmo melkein läpi
Vasilen vapari

Pallo-Iirojen vierailu Poriin näytti tuovan pisteen, mutta Jazz rypisti loppumetreillä ohi ja nappasi täyden pistepotin maalein 2-1.

FC Jazz-j - P-Iirot 2-1 (1-1)
Junnila 11' Hörkkö 17'
Sillanpää 89'

Yleisöä: 352

Pohjoisen kylmyydessä pelattu ensimmäinen Satakunna derby ei jää aikakirjoihin mitenkään suurena spektaakkelina. Ensimmäinen puoliaika oli Iirojen puolelta suhteellisen hyvää peliä. Iirot painoi peliä porilaisten päähän ja hallitsi kenttätapahtumia lievästi. Tämä ei kuitenkaan kotijoukkuetta haitannut sillä Jazz aloitti maalinteon 11 minuutin kohdalla Jesse Junnilan viedessä porilaiset 1-0 johtoon. Iirot kuitenkin tasoitti matsin 17 minuutin pelin jälkeen kun Kimmo Hörkön vapaapotku kolmestakymmenestä metristä muutti Jazz pelaajasta suuntaa ja päätyi hyvin pelanneen Jyri Niemisen ohi verkonperukoille.

Pallo-Iiroille tarjottiin muutamaan otteeseenkiin paikkaa siirtyä ottelussa johtoon, mutta palloa ei millään saatu maaliin. Paras tilanne siunaantui Eetu Setäselle joka pääsi kokeilemaan maalitekoa muutama metri maaliviivasta, mutta Eetun veto suuntautui taivaantuuliin. Porin stadionin kello oli ilmeisesti hieman kohmeessa, koska puoliajalle siirryttin kellon näyttäessä vielä 44 minuuttia, mutta kaipa tuomarin kello näytti täyttä peliaikaa.

Toinen puoliaika oli erittäin heikkotasoista pallottelua raumalaisilta. Iirot ei saanut aikaiseksi oikeastaan yhtään kunnon tilannetta koko puoliajalla. Tällä kertaa ei vaihdostakaan saatu lisäkipinää pelaamiseen. Jazz kovensi peliään toiselle puoliajalle ja tämä tuntui horjuttavan Iirojen pelaajien itseluottamusta.

Huomion arvoista oli porilaispelaajien ajaminen Matt Glaeserin päälle pariinkiin otteeseen. Kerran tuomari antoi tilanteesta varoituksen Qvistille, mutta muutoin tuomarilla ottelu ei ollut kovinkaan vahvasti hanskassa sillä puolin ja toisin olisi ollut syytä heilutella keltaista useammin. Eniten tuomarin kanttia kokeili Joao Gaetti, joka otti varoituksen jo yhdeksän minuutin pelin jälkeen ja vain pari minuuttia tästä ja oli paikka toiselle. Tovi vielä tästä ja kuuluisasti sama mies asialla, mutta puhuttelun jälkeen Gaetti sai jatkaa ottelua vaikka toinen varoitus olisi ollut selkeästi oikea ratkaisu.

Toisen puoliajan kenttätapahtumien perusteella Iiroille piste tuntui olevan hyvä saavutus, mutta minuutti ennen täyttä aikaa sekin napattiin pois kun Iiroille sattui kolme perättäistä virhettä. Ensin Yannick Ossok pelattiin sivurajalla ulos pelistä ja koko puolustuspää jäi ihmettelemään tilannetta. Jazzin Eero Salminen käytti tilanteen hyväkseen ja keskitti vapaasti pallon laidalta Kai Sillanpäälle Iirojen maalinedustalle. Sillanpää pääsi luvattoman heikon miesvartioinnin seurauksena puskemaan pallon vapaasti kohti maalia, jossa Matt oli täysin väärin sijoittunut ja pallo keskeltä maaliin ja pisteet jäi Poriin. Iirojen takaa-ajo jäi laimeaksi eikä yhtä maalinedusta hässäkkää lukuunottamatta saatu luotua paikkoja. Kaikki kunnia silti voitosta on annettava porilaisille. He halusivat pisteitä Iiroja enemmän ja yksi kulmakivi tässä oli Kimmon pitäminen täysin pimennossa miesvartioinnilla.