Pallo-Iiroille tappio Espoossa

25.5.2009

P-Iirojen edustusjoukkue hävisi vierasottelunsa Pallohonkaa vastaan lukemin 2-1. Iirojen maalista vastasi Vasile Marchis.

Pallohonka - P-Iirot 2-1 (1-0)
Qerimi 29' Marchis 75'
Matrone 52'

Yleisöä: 90

Pelin voisi tiivistää lauseeseen; moni asia jäi niin pienestä kiinni.

Saimme hyvin aisoihin Hongan paljon puhutun pelinrakentelun ja ensimmäinen jakso oli tapahtumiltaan melko tasainen, muutamia paikkoja oli molemmilla joukkueilla. Puoliajan ainoa maali syntyi 29 minuutilla kun Matt teki kohtalokkaan päätöksen lähteä keskityspalloon, joka olisi muuten suuntautunut Yannickin päähän. Tämän seurauksena Pallohongan pelaaja sai oman päänsä väliin ja pallo siitä maaliin. Pallohonka sai pallon toisenkin kerran ensimmäisellä puoliajalla maaliimme, mutta tilanne oli paitsio.  Jälleen kerran annoimme vastustajalle maalin eteen.

Toiselle jaksolle Verneri Salminen vaihdettiin Juuso Aaltoon, joka tilan lisääntyessä saikin hämminkiä ajoittain aikaan hyökkäysalueella. Pallohonka rokotti kuitenkin toistamiseen 52 minuutilla. Nopea hyökkäys laidalta ja syöttö takatolpalle, josta pallo sisään ja 2-0. Tämän jälkeen Honka vetäytyi ja hallinta siirtyi meille. Paikkoja syntyi kiitettävästi ja 74 minuutin kohdalla kärjessä koko pelin pelannut Vasile Marchis liukui Kimmo Hörkön passin sisään, 2-1.

Honka hyökkäsi nopeilla vastaiskuilla ja sai vaarallisia ylivoimatilanteita ajoittain aikaiseksi. Matt pelasi kuitenkin hyvän 2. jakson ja lisämaaleja ei tullut.

Meillä sen sijaan jäi kohtuullisen monta tilannetta siitä "hyvin pienestä kiinni". Hongan maalilla oli monta hässäkkää ja Pasi Lehtosen antamat kulmat ja vapaapotkut olivat vaarallisia. Lähimmäksi päästiin kun Vasun kova pusku suuntautui suoraan maaliviivalla seisseen pakin otsaan. Toinen vaihto tehtiin 55 minuutilla kun Nico Rinne korvasi Juho Hyysalon. Varoitustiliään kartutti jälleen Yannick Ossok. Valmennusta tappio jäi harmittamaan, koska peli olisi ollut täysin voitettavissa ja paikkojakin siihen oli ihan riittämiin.