Pallo-Iiroille kauden ensimmäinen tappio

17.5.2009

Iirojen miesten edustusjoukkue kärsi kauden ensimmäisen tappionsa sunnuntaina kotikentällä FC Espoolle lukemin 0-1. Ottelun ainokaisen teki Fidan Seferi pilkulta.

Pallo-Iirot - FC Espoo 0-1 (0-1)
Fidan Seferi 30' (rp)

Yleisöä: 379

Pallo-Iirojen kauden kolmannessa kotiottelussa ei juurikaan hienouksia nähty kun FC Espoo saapui P-Iirojen vieraaksi. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Iiroilta tämän kauden huonointa jalkapalloa mitä kotikentällä on nähty. Kotijoukkue ei saanut luotua oikeastaan yhtään todellista maalintekopaikkaa 45 minuutin aikana. Vähäisetkin hyökkäysyritykset pysähtyivät Espoon hyvin pelanneeseen puolustuslinjaan.

Veijo Wahlsten joutui suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihdon jo 12 minuutin pelin jälkeen kun Oskar Nyholm kaatui kätensä päälle pääpallotilanteen jälkeen. Kätensä pahannäköisesti loukanneen Oskarin paikan otti Aleksi Kanerva. Kotiyleisön ainoat suosionosoitukset ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vajaan puolentunnin kohdalla kun Yannick Ossok näytti jälleen puolustustaitojaan liukumalla pallon pois häneltä karanneelta espoolais hyökkääjältä.

Ottelun ainut maali nähtiin puolentunnin pelin jälkeen kun maaliltaan vastaan lähtenyt Matt Glaeser katkaisi Fidan Seferin yksinläpiajon syöksymällä hyökkääjän eteen poikittain. Matt osui palloon ja katkaisi läpiajon, mutta samassa myös espoolaishyökkääjä meni nurin ja illan tuomari porilainen Ville Tiljander vei pallon vähintäänkin kyseenalaisesti pilkulle. Fidan asettui itse ampumaan pilkkua ja hän sijoitti pallon tolpan kautta maaliin.

Iirojen puoliajan ainut maalipaikkaa muistuttanut tilanne tuli kun Kimmo Hörkkö tiputti Veli-Pekka Nurmen pystysyötön boksinrajalle Juho Torkkelille, mutta Token veto epäonnistui ja osui edessä seiseeseen puolustajaan.

Toiselle puoliajalle saapui sisuuntunut P-Iirot. Puoliajan alustalähtien kotijoukkue piti painetta vieraiden päässä. Vierasjoukkueen valmentaja Rami Luomanpää kuvasi ottelun jälkeen heidän taktiikkaansa seuraavasti: "toiselle jaksolle lähdettiin vain suojelemaan omaa maalia, joskus se onnistuu ja joskus taas ei. Tänään kävi meidän kannalta hyvin."

Todelliset maalipaikat toisella puoliskolla jäivät vähiin. Yksi parhaista paikoista oli Pallo-Iirojen vapaapotku aivan kuudentoistarajalta, edeltävässä tilanteessa Jeremy Barlow käytti espoolaisia pujottelukeppeinä kunnes hänet tylysti kaadettiin kahden miehen voimin. Hörkön antama vapaapotku suuntautui metrin verran yli vasemman yläkulman. Kimmo oli uudelleen asialla kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa kun hänen yritys nostaa roikkupallo yli vastaan tulleen maalivahdin kimposi ylärimasta yli maalin.

Iiroille tarjoiltiin vielä lisäajalla mahdollisuus saada ottelusta yksi piste kun Jeremy Barlow pelattiin yksinläpi, mutta valitettavasti Jeremyn löysä veto päätyi suoraan Espoon maalilla pelanneen Markus Leinosen syliin.

Iirojen valmentaja Veijo Wahlsten oli tyytyväinen joukkueen peliin toisella puoliajalla, muttei ensimmäisellä.

-Me annettin ensimmäinen puoliaika ensin vastustajalle eteen ja sitten vasta alettiin pelaamaan. Puoliajalla pukuhuoneessa joukkue heräsi pelaamaan toiselle puoliajalle ja kentälle tultiin keskittyneinä. Olen tyytyväinen toisenpuoliajan esitykseen ja taisteluun.

Kaunis kevätilta ja historian ensimmäinen supersunnuntai houkutteli stadionille ennalta odotettua vähemmän yleisöä kun paikalla oli 379 katsojaa. Supersunnuntai tarjouksen sen sijaan oli käyttänyt mukavasti 43 katsojaa hyödykseen.