Pallo-Iirojen Naiset Voittoon Sarja-avauksessa

5.5.2009

Viikonlopun helteistä ei ollut merkkiäkään tuulisessa tiistai-illan sarja-avauksessa Äijänsuon stadionilla kun P-Iirojen naisten edustusjoukkue voitti puhtaasti Turun Pyrkivän lukemin 2-0 (1-0). Iirojen maaleista vastasivat Kaisa Siivonen sekä Katri Rajala.

Pallo-Iirot - Turun Pyrkivä 2-0 (1-0)
Kaisa Siivonen 28'
Katri Rajala 54'

Kakkosen B-lohko pyörähti Iirojen naisten osalta käyntiin tänään ottelulla Turun Pyrkivää vastaan. Etukäteen ajateltuna turkulaiset lähtivät otteluun selvänä ennakkosuosikkina, koska he kaatoivat P-Iirot puhtaasti 6-0 harjoitusottelussa.

Iirot kuitenkin näytti ettei harjoitusotteluiden tulokset merkitse mitään itse sarjassa. Pallo-Iirot hallitsi hienokseltaan ensimmäisen puoliajan tapahtumia ja varsinkin Katri Juholan laidalta kotijoukkue loi vaarallisia paikkoja Pyrkivän maalille. Vajaan puolentunnin kohdalla Katri pelattiin pystysyötöllä yksinläpi ja maali näytti jo suhteellisen varmalta kun Juhola lähti kiertämään kuudentoistalueen ulkopuolelle tullutta turkulaismaalivahtia. Vastaan tullut Anita Zharku kuitenkin kaatoi Katrin viimehetkellä ja tilanne kaatui siihen. Ottelun erotuomari Arto Lilja tyytyi keltaisen kortin näyttämiseen selkeän punaisen sijaan. Tämä ei kuitenkaa iirottaria lannistanut vaan muutama minuutti tästä ja Katri oli jälleen laidaltaan läpi. Hän tarjoili kuudentoista-alueen reunalta syötön takaviistoon Kaisa Siivoselle joka sijoitti pallon varmasti verkon perukoille. Ensimmäisellä puoliajalla ei enempää osumia nähty hyvistä paikoista huolimatta. Iirolaisista parhaat paikat siunaantuivat hyviä otteita esittäneille Kaisalle sekä Katrille.

Toinen puoliaika kerkesi vanhentumaan kymmenen minuuttia varsin tasaisissa merkeissä kunnes Katri Rajala tuikkasi Iirot 2-0 johtoon maaliedusta hässäkän päätteeksi. Maalin jälkeen vierasjoukkue sai painettua peliä Iirojen päähän ajoittain vaarallisestikkin, mutta runsaslukuisen kotiyleisön onneksi tuloksetta. Iirotkaan ei pystynyt lisäämään maalisaldoaan useista vaarallisista vastahyökkäyksistä huolimatta, joten ottelun lopputulokseksi merkittiin hieno 2-0 kotivoitto.