Pallo-Iirot voittoon TPK:sta

17.3.2009

Pallo-Iirojen edustus voitti stadionilla viileähkössä tiistai-illan harjoitusottelussaan TPK:n Joni-Petteri Malkan maalilla 1-0.

Pallo-Iirot - TPK 1-0 (1-0)

Veijo Wahlsten oli jakanut joukkuettaan hieman tätä ja ensi perjantain KaaPo otteluja varten. Tämän matsin katsomon puolelta seurasi mm. Kimmo Hörkkö ja Juho Torkkeli, jotka ovat pelivuorossa siis perjantaina.

Ottelu lähti käyntiin molempien joukkueiden osalta tunnustellen. Kumpikin pyrki rakentamaan peliä maatapitkin lyhytsyötöillä. Iiroilla pelinrakentelu toimi paremmin alusta lähtien ja vartin pelin jälkeen IFFK:sta Iiroihin siirtynyt Joni-Petteri Malka pelattiin pystysyötöllä läpiajoon. Läpiajon päätteeksi Malka nosti pienellä zipillä pallon yli vastaan tulleen turkulaismaalivahdin ja tulostaululle 1-0 Iiroille.

Ensimmäinen puoliaika oli pääasiallisesti keskikentän pelinrakentelua puolin ja toisin. Mitä pidemmälle puoliaika eteni sen enemmän hallinta siirtyi Iiroille. TPK:n puoliajan paras tilanne siunaantui Dalip Bhatialle, joka pelattiin pystysyötöllä vasemmalta laidalta läpi. Bhatian pikkunäppärä sisäsyrjäsijoitus taka-alakulmaan sujahti kuitenkin muutaman sentin verran ohi Jere Narkon vartioiman maalin.

Muutama minuutti ennen puoliaikaa Iiroille siunaantui kaksi lähes identtistä maalipaikkaa. Roope Raunio pelasi itsensä molemmilla kerroilla laidaltaan boksiin sisään Aaron Lennon tyyppisesti sisään. Ensimmäisessä tilanteessa Roope antoi syötön takaviistoon pilkun kohdalle Vasile Marchikselle. Vasun veto kuitenkin suuntautui maalivahtia päin ja jäi pallon jäi pyörimään kassarin jalkoihin. Vain minuutti tästä ja Raunio toimi jälleen tarjoilijana tällä kertaa maalintekoa pääsi yrittämään takaviistoon tarjoiltuun vastapalloon Verneri Salminen. Vernerin vedon tielle kuitenkin venyi jälleen turkulaisten veräjänvartija.

Toisella puoliajalla pelin painopiste siirtyi takaisin keskialueelle. Tunnin pelin kohdalla Iirot saivat keskikentän sommitelmat sopimaan hyvin yhteen kun Roope Raunio karkasi laidaltaan ja tarjoili keskityspallon pilkunpaikkeille. Pilkulla palloa odotellut Malka tiputti rinnallaan pallon Verneri Salmiselle joka pääsi tällämään hyvästä vetopaikasta, valitettavasti veto kuitenkin päätyi tolppaan.

Toisen puoliajan käsikirjoitus toisti ensimmäisen puoliajan tapahtumia melkein minuutilleen. 10 minuuttia ennen täyttä aikaa Iiroille tarjoutui jälleen kaksi peräkkäistä maalipaikkaa minuutin sisään. Ensin Peetu Peltonen epäonnistui vedossaan lähietäisyydeltä ja minuutti tästä ja Nico Rinne epäonnistui kunnianhimoisessa puol volley yrityksessään.

Ottelun lopulla nuorien Pallo-Iirolaisten jaloissa alkoi väsymys painaa ja TPK sai luotua puoliajan parhaan paikkansa. Keskikentältä lähtenyt ylivoima hyökkäys päätyi tai paremminkin puolittaisen kahden pelaajan läpiajoon Iirojen päähän. TPK pelasi Iirojen puolustuksen ulos tilanteessa mutta turkulaisten kärkimies kuitenkin aikaili maalipaikassaan liian kauan ja Jere Narkko liukui oikea-aikaisesti ryöstämään pallon hölmistyneen hyökkääjän jaloista.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli kahden maatapitkin pelaavan joukkueen suhteellisen tasainen ottelu. P-Iirot olivat läpi ottelun hienokseltaan niskan päällä ja varsinkin puoliaikojen viimeiset 10 minuuttia oli Iiroilta hyvää peliä. TPK:n kunniaksi on sanottavat että hyvin he yrittivät pelata maata pitkin peliä eivätkä lähteneet roiskimaan pitkää palloa, tosin ei vastassakaan ollut Iirojen täysi ykkösnyrkki joten kentällä oli hieman enemmän aikaa ja tilaa kuin normaalisti. Iirojen esitys oli tasapainoinen ja hyvä osoitus leveydestä jota vaihtopenkiltä ja junnusita löytyy ensi kesänä.