Otteluraportti: P-Iirot - KaaPo 0-1 (0-1)

Parkkila venyttää huipputorjuntaan
Kovaa vääntöä kokeneilta pelimiehiltä, Iirojen Marchis ja KaaPon Leino
Nico Rinne
Nico Rinne

Äijänsuon stadikalla nähtiin viilenevässä ja pimenevässä sunnuntai-illassa viihdyttävä kärkipään kamppailu. Joukkueista kummallakaan ei ollut ottelussa juurikaan panosta ja se näkyi ajoittain joukkueiden otteissa, positiivisessa mielessä. Molemmat pelasivat avointa futista.

Ensimmäinen puoliaika vieraiden hallintaa

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui hienokseltaan kaarinalaisten hallinnassa. KaaPon hallinnasta huolimatta Iirot saivat ensimmäisenä aikaan maalipaikan, kun Aleksi Latvanen kaadettiin aivan kuudentoista alueen tuntumassa. Saku Peltosen vapari kuitenkin viuhui vajaan metrin verran vasemman tolpan ohi.
Mitä pidemmälle puoliajalla edettiin, sitä enemmän painopiste siirtyi Iirojen kenttäpuoliskolle. Noin vartin pelin kohdalla KaaPon maalitykki Matti Heimo jäi Iirojen puolustukselta merkkaamatta ja hän pääsi puskemaan noin kymmenestä metristä keskityspalloon vapaasti. Iirojen onneksi Heimon pusku kuitenkin suuntautui useampia senttejä ohi vasemmasta takakulmasta.
Vain viitisen minuuttia tästä ja vieraiden Kai Lempinen pelattiin keskeltä pystysyötöllä yksinläpi. Hänen vetonsa kuitenkin viuhui samaan osoitteeseen kuin Heimon pusku aiemmin.
Puolentunninpelin kohdalla Iirojen keskuspuolustus yllätettiin jälleen läpisyötöllä. Tällä kertaan läpi pelattiin Janne Penttilä, joka sijoitti pallon kolleegoistaan poiketen varmasti maatapitkin ohi vastaantulleen Tommi Parkkilan.
Kymmenen minuuttia ennen taukoa Parkkila venyi Iirojen maalilla torjuntaan, jota kelpaisi pyöritellä Eurosportillakin. Marchis antoi epäonnistuneen taaksepäin syötön, johon pääsi väliin Kaarinan hyökkääjä. Parkkila oli tilanteessa vielä viidenalueen oikeassa reunassa, kun Vasu antoi epäonnistuneen taaksepäin syötön ja näytti, että KaaPon pelaaja pääsee varmasti sivaltamaan pallon Iirojen verkkoon, mutta kuin tyhjästä Parkkila venytti koko 180cm vartensa täytteen mittaan, ehkä jopa hieman ylikin, ja sai sormenpäillä pysäytettyä pallon lentoradan. Yksi kauden torjunnoista Tomalle, joka sai yleisönkin haukkomaan henkeään.

Tuomari tasaisen tarkka

Mitä lähemmäs ottelussa päästiin puoliaikaa, sen enemmän tuntui ottelun erotuomarilta karkaavan mopo.
Hän tuntui puhuttelevan samoja pelaajia kertatoisensa jälkeen eikä kortteja juurikaan vihuteltu puhumattakkaan vapaapotkujen antamisesta, mutta pelillisesti tuomari oli yhtäsurkea molemmin puolin eikä kumpikaan joutunut linjan takia kärsimään.
Ehkä kaikkein räikein virhe ottelun päätuomarille sattui, kun Iirojen Kimmo Hörkkö sukitettiin hyökkäyspään 16-alueen reunalla takaapäin ronskilla viikatteella. Tilanteessa oli kaikki ainekset jopa suoraan punaiseen, vähintään keltaiseen, mutta kylmän viileästi päätuomari Lauri Kottonen näytti KaaPolle maalipotkua.
Otteiden kovetessa pääsi Iirot vielä otteluun ajoittain mukaan. Nico Rinne yritti tasoitusta kaukolaukauksella tykittämällä viuhuvan vedon noin 20 metristä, jonka kuitenkin Laaksonen torjui pienen haparoinnin jälkeen.
Hetki ennen puoliaika vihellystä Iiroista Aleksi Latvanen pääsi yrittämään maalintekoa pilkun tietämiltä, mutta jyvä oli maalipotku asetuksilla ja veto suuntautui lähemmäs autotietä kuin maalipuita ja puoliajalle lähdettiin 0-1 vierasjohdossa.

Toinen puoliaika puolestaan kotijoukkueen hallintaa

Toinen puoliaika ei tarjonnut yhtä paljoa maalipaikkoja mitä ensimmäinen. Puoliajan ensimmäinen paikka siunaantui 58 minuutin kohdalla kaaPon Marcus Sjögårdille, joka pääsi kuin varkain Iirojen boksin sisään ja laukomaan vapaasti, mutta hänen vetonsa heilutteli ainoastaan sivuverkkoa.
Iirojen ensimmäinen todellinen maalinteko paikka tuli vasta 73 minuutin pelin kohdalla, kun joukkueelle annettiin vapaapotku noin 35 metristä. Vaparia asettui antamaan Peltsi Peltonen, joka antoi vasurin puhua omaa kieltään ja Laaksonen KaaPon maalilla sai nipin napin torjuttua vedon yli poikkihirren.
Tämän jälkeen ei kummallekkaan joukkueelle siunaantunut todellisia tuhannentaalanpaikkoja. Iirojen maalitykki Kimmo Hörkkö pääsi puolittaiseen tilanteeseen neljä minuuttia ennen täyttä aikaa, kun kauniin seinäsyöttökuvion jälkeen hänet pelattiin vetopaikalle pilkun kohdalla, mutta Kaarinalaispuolustus oli sen verran hyvin paikallaan maalinedustalla, että veto kimposi pakista ohi maalin.

Lopputuloksesta huolimatta Latvanen tyytyväinen tulokseen

Kaikenkaikkiaan ottelu oli viihdyttävää futista, missä molemmilla joukkueilla oli asenne kohdallaan vaikkei panosta sen enempää kummallakaan ole.
Ensimmäinen puoliaika meni hallinnaltaan täysin vieraille mutta toinen puolisko oli taasen kotijoukkueen heiniä.
-Kyllä meillä tarvittavat maalipaikat oli ottelun voittamiseen muttei vaan käytetty niitä tarpeeksi tehokkaasti, totesi Kari Latvanen ottelun jälkeen. Latvanen oli erittäin tyytyväinen myös joukkueen peliin KaaPoa vastaan ja muisteli joukkueiden kohtaamista Kaarinassa, jossa Iirot oli koko 90 minuuttia jyrän alla. Hyvä taistelu jätkiltä, lisäsi Latvanen vielä loppuun.

Vieraiden valmentaja oli samoilla linjoilla Latvasen kanssa ja jakoi tunnustusta niin omalle porukalleen kuin vieraille. Ottaen huomioon meidän materiaalin kapeuden (2 pelaajaa vaihdossa + 1 mv) niin hyvä lopputulos, hän totesi.