Otteluraportti: Sinimustat - P-Iirot 2-3 (1-2)

15.9.2008

Pallo-Iirot jatkoi hyviä otteitaan lauantaina Sinimustien vieraana. Vauhdikas ottelu päättyi raumalaisten 2-3 voittoon. Iirojen maalintekijöinä kunnostautuivat Kimmo Hörkkö kahdesti ja Aleksi Latvanen kertaalleen.

P-Iiroilla jälleen kehno ottelun alku

Sinimustien nuori joukkue tuli otteluun ennakkoluulottomasti ja piti varmalla pallonhallinnallaan pelin otteen itsellään niin kuin kotijoukkueen pitääkin tehdä. Ja ottelua ehtikin kulua vain viisi minuuttia, kun pallo oli jo raumalaisten verkossa. Pitkä pallo tavoitti Iiro Sarparannan, joka syötti vapaaksi jätetylle Mauri Kotamäelle. Hyökkääjä eteni kuudentoista sisälle ja kuljetuksensa päätteeksi sijoitti pallon ohi Iiro-vahti Tommi Parkkilan. Sinimustien vahvat otteet eivät loppuneet tähän, sillä muutama minuutti maalin jälkeen Iirojen maalilla oli taas hässäkkä. Kotijoukkue pääsi useammankin kerran laukomaan kohti vieraiden maalia, mutta Iirot selvitti tilanteen osittain hyvällä onnellakin ja näin selvisivät toiselta takaiskulta.

Mitä pidemmälle ensimmäistä puoliaikaa käytiin, sitä paremmin raumalaiset pääsivät peliin mukaan. Puolentunnin pelin jälkeen syntyi tasoitusmaali. Hörkkö sai pallon kuudentoista alueella, pari käännöstä ja syöttö takaviistoon Latvaselle, jonka laukaus jätti kotijoukkueen maalivahdin vaille mahdollisuuksia. Pian tämän jälkeen Sinimustat joutuivat vaihtamaan olkapäänsä loukanneen maalivahtinsa pois ja joukkueen lähdettyä otteluun ilman varamaalivahtia, joutui Sarparanta vaihtamaan hyökkääjän roolinsa maalivahdin osaan.

Sarparannan maalivahdin ”ura” ei saanut kovin ruusuista alkua, sillä heti ensimmäinen laukaus painui selän taakse verkon perukoille. Hörkkö katkaisi Sinimustien puolustajan syötön, harhautti topparin pois tieltään ja laukoi pallon paristakympistä tolppaa hipoen oikeaan alakulmaan. 1-2 johto raumalaisille ja näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Iirot selvisi Sinimustien loppurynnistyksestä

Toisen puoliajan ensimmäinen vartti käytiin tasaväkisissä merkeissä, ottelu aaltoili päästä päähän ja tilanteita syntyi molemmissa päädyissä. 67. minuutilla Sami Vahanto ja Miika Pertola pelasivat oikeassa laidassa hyvin yhteen, jonka päätteeksi Vahanto keskitti loistavan keskityksen Hörkölle. Tarkka pusku löysi tiensä takayläkulmaan ja näin Iirot siirtyi kahden maalin johtoon. Iirot luulivat tämän riittävän ja liikkeen vähentyessä pelin painopiste siirtyi täysin vieraiden päätyyn. Sinimustat eteni jatkuvasti laitoja pitkin ja lähetti keskityksiä maalin edustalle, jossa sekasortoa aiheutti kotijoukkueen lähes kaksimetrinen hyökkääjä Verneri Kryssi. Pallo-Iirojen maalille syntyi parikin maalinedushässäkkää, joissa kavennusmaali oli enemmän kuin lähellä.

Raumalaisten hyökkäykset puoliajan loppupuolella olivat vähissä ja ne vähätkin päättyivät lähes poikkeuksetta pallonmenetyksiin, joista Sinimustat lähti välittömästi vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Näin syntyi myös kotijoukkueen kavennusmaali, kun ottelua oli käyty 88 minuuttia. Pallo-Iirot rakensi hyökkäystään oikeaa laitaa pitkin, kunnes hyökkäys päätyi syöttövirheeseen. Sinimustat lähti nopeaan hyökkäykseen, jonka päätteeksi Tomas Grönroos laukoi pallon takakulmaan ohi Parkkilan. Ottelun viimeiset minuutit kuluivat lähes kokonaan Iirojen maalin edustalla. Vielä viimeisellä minuutillakin pallo kävi maaliviivalla, mutta Iirojen puolustus sai korjattua pallon väljemmille vesille. Helpottava loppuvihellys tuli pian tämän jälkeen ja näin kolme pistettä matkasivat Raumalle.

Sinimustat jatkaa tappion myötä taisteluaan sarjapaikastaan. Joukkue on kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Joukkueen tunnustukseksi on kyllä sanottava, että se pelaa hyvää, teknistä jalkapalloa joka kehittää varmasti pelaajiaan. Inter-luotsi Job Dragtsman kädenjälki näkyy selvästi joukkueen otteissa.

Pallo-Iirot sen sijaan jatkaa lohkokolmosen, KaaPon, jahtaamista. Joukkueiden välillä on kuusi pistettä ja ensi sunnuntaina on keskinäinen ottelu. Sinimustat –ottelu oli joukkueelta hyvä taisteluvoitto. Lähtökohdat otteluun oli vähintäänkin haasteelliset, sillä pelaajia oli sivussa mm. pelikiellon ja armeijavelvollisuuksien vuoksi. Tästä syystä monia pelipaikkoja oli jouduttu jälleen laittamaan uusiksi ja muutama pelaaja joutui pelaamaan puolikuntoisena.

Sinimustat - P-Iirot 2-3 (1-2)
5' 1-0 Mauri Kotamäki
32' 1-1 Aleksi Latvanen (Kimmo Hörkkö)
41' 1-2 Hörkkö
67' 1-3 Hörkkö (Sami Vahanto)
88' 2-3 Tomas Grönroos