Otteluraportti: FC Espoo - P-Iirot 2-0 (1-0)

2.9.2008

Pallo-Iirot kävi lauantaina FC Espoon vieraana miesten Kakkosen ottelussa. Espoon vierailusta ei pisteitä mukaan lähtenyt, vaan kotijoukkue voitti ottelun 2-0.

Espoo iski heti ottelun alussa

Ottelu aivan ensiminuutit käytiin Iirojen pienoisessa hallinnassa, mutta kuten monesti aiemminkin tällä kaudella, vieraat pääsivät rokottamaan kuin varkain heti pelin alussa. Neljä minuuttia oli takana, kun Nicholas Brain pääsi etenemään laidaltaan ja laukoi kohti maalia, jossa Espoon hyökkääjä ja Saku Peltonen tavoitteli palloa. Vierasjoukkueen harmiksi pallo otti kimmokkeen taisteluparista ja pallo kimposi ohi Parkkilan.

Kamppailu jatkui maalin jälkeenkin tasaväkisenä. Iirot piti palloa enemmän, mutta Espoo iski vastaiskuin ajoittain vaarallisesti. Kun 25 minuuttia oli pelattu, P-Iirot sai kulman. Juho Torkkeli lähetti tarkan keskityksen maalille, johon Kimmo Hörkkö ehti ensimmäisenä. Kimmon pusku ohjautui takatolpan kautta ohi maalin. Hetken kuluttua tästä, Iirot hyökkäsi jälleen. Oikealta laidalta lähetetty keskitys löysi Jukka Raivion, mutta hänenkin puskunsa kolisutteli ainoastaan rautoja, tällä kertaa ylärimaa.

Molemmat joukkueet saivat vielä paikkoja, mutta maalin asti nämä tilanteet eivät päätyneet ja näin joukkueet lähtivät tauolle 1-0 tilanteessa.

Iirojen selkäranka katkesi toiseen takaiskuun

Toisen puoliajan alkuun Iirot tuli ryminällä ja vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia. Niin Pertola, Hörkkö kuin Latvanenkin pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta Espoon maalivahti Markus Leinonen oli mies paikallaan ja torjui laukaukset varmasti.

58. minuutilla tuli kuitenkin kylmä suihku raumalaisten niskaan, kun Espoo teki toisen maalinsa. Jerri Hukio antoi kulmapotkun etutolpalle, johon oli parkkeerannut 3-4 kotijoukkueen pelaajaa. Teemu Keisanen nousi korkeimmalle ja puski pallon vastustamattomasti verkon perukoille.

Maalin jälkeen Iirojen peli sekosi ja pelaajien ilmeet tuskastui. Espoo käytti vieraiden huonon liikkeen hyödykseen ja pelasi kaunista syöttöpeliä, liikutellen palloa 1-2 kosketuksella kentän leveys- ja pituussuunnassa. Nicholas Brain oli nopeudellaan jatkuva uhka raumalaispuolustuksen keskellä. Pallo-Iirot nosti lopussa jopa neljä pelaajaa hyökkäyslinjaan, mutta kotijoukkueen puolustus kesti eikä lisämaaleja ottelussa nähty. Näin Espoolaiset saivat tärkeät kolme pistettä, taistelussaan sarjapaikan uusimisen puolesta.

Pallo-Iirojen pistemetsästys jatkuu keskiviikkona Tampereella PP-70:n vieraana. Otteluun Iirot saavat takaisin Espoo-ottelussa pelikiellossa olleen Ville Ulasen, mutta lauantain ottelussa varoituksen saanut Saku Peltonen on vastaavasti sivussa ottelusta PP-70 vastaan korttitilin täyttymisen vuoksi.

FC Espoo - P-Iirot 2-0 (1-0)

1-0 4' Nicholas Brain
2-0 58' Teemu Keisanen