Otteluraportti: P-Iirot - Sinimustat

16.6.2008

Pelikiellot muokkasivat Iirojen avauskokoonpanoa

280 katsojan läsnä ollessa, Äijänsuon aurinkoiselle stadionille astelivat pelikieltojen takia hieman muutoksia kokenut Iirojen joukkue, sekä akuutista hyökkääjäpulasta kärsivä FC Sinimustat. Iiroilta avauksen vakiokasvoista olivat poissa Aleksi Latvanen sekä Juho Torkkeli Äänekoskella saatujen punaisten korttien takia. Heidän paikkansa avauksessa ottivat Juho Hyysalo sekä Patrick Urmson. Sinimustien kärjessä hyökkäysvastuun puolestaan otti normaalisti topparina pelaava Verneri Kryssi.

Kimmo antoi oppitunnin turkulaistoppareille

Ottelun alku oli tasaista vääntämistä ja 13 minuutin pelin jälkeen Sinimustat oli joukkueista ensimmäinen, joka sai tilanteen vastustajan maalille. Sinimustien viimeaikaisen maalitykin Joni Kaukon puskun Tommi Parkkila kuitenkin torjui ja irtopalloon kerkesi Iirojen pakki ennen Sinimustien pelaajaa ja näin ollen tilanne saatiin purettua väljemmille vesille.
Tarkemmin ottaen Jukka Raiviolle, joka pääsi purkupallon jälkimainingeissa vasemmalta laidalta läpi ja vastavuoroisesti hätyyttelemään Oskari Forsmanin maalia. Forsman kuitenkin venyi torjuntaan ja seurauksena oli Iiroille kulmapotku. Kulmurista näkikin ottelun avausmaali päivänvalon, kun Hörkkö voitti pääpallotaistelun Sinimustien pakin kanssa ja sai nikattua pallon verkonperukoille.
- Maali oli hyvä oppitunti meidän Veikkausliigasta haaveileville nuorille pakeille siitä, että millaista fyysisyyttä sillä tasolla vaaditaan, kommentoi Sinimustien valmentaja Jami Wallenius 6-0 hävittyä pääpalloa.

Onnekas tasoitus

Vain kolme minuuttia maalin jälkeen Sinimustat saivat vapaa potkun noin 30 metristä. Vaparista odotettiin suoraa kutia, mutta turkulaiset yllättivätkin ovelalla kuviolla ja pelasivat pallon tyhjään tilaan muurin ohi, jonne juoksi Prince Otoo. Otoon venytys palloon jäi kuitenkin parisenttiä liian lyhyeksi ja hänen vetonsa epäonnistui.

Tilanteen jälkeen peli eteni tasapaksusti päästä toiseen ilman kummempia maalipaikkoja ja molemmat joukkueet kyttäilivät toistensa virheitä. 30 minuutin kohdalla kyttäiltyvirhe sattui ja tällä kertaa se sattui Iirojen varmaotteiselle topparille Vasile Marchikselle. Vasile epäonnistui puskussaan ja Sinimustien tilapäishyökkääjä Verneri Kryssi pääsi yksinläpi. Kryssin tiukka kuti kuitenkin suuntautui puolisen metriä ohi Parkkilan maalin.
- Meiltä puuttuu rutinoitunut maalintekijä ja se näkyy juuri tämänkaltaisissa tilanteissa, tarkensi Wallenius menetettyä maalipaikkaa.

Kauaa ei tarvinnut Sinimustien kuitenkaan murehtia menetettyä maalipaikkaa, vaan kulman jälkitilanteesta pallo jäi pyörimään kuin flipperissä konsanaan Iirojen maalinedustalle. Lopulta Saku Peltosen rykäisemä purkupallo osui suoraan Sinimustien Sauli Tuomen polveen, josta pallo kimposi onnekkaasti suoraan Iirojen verkkoon.

Tiukkoja tilanteita molemmissa päissä ennen puoliaikaa

Seuraava vaarallinen tilanne tuli jälleen turkulaisille, kun Alban Ferati pelattiin pystysyötöllä läpi 38 minuutin kohdalla, mutta hänen laukauksensa vaikeasta asennosta päätyi suoraan Parkkilan syliin.

43 minuutin kohdalla nähtiinkin futsaltaituri Jukka Raivion taidonnäyte, kun hän neppaili turkulaispuolustuksen pakettiin ja pääsi rangaistusalueelle, kunnes hänet kaadettiin hieman kyseenalaisesti. Tuomari ei tilanteeseen kuitenkaan reagoinut, vaan antoi pelin jatkua. Sinimustat pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen, joka päätyi samantyyppiseen kaatoon Iirojen päässä, mutta tällä kertaa alueen ulkopuolella. Tästä erotuomari Marko Grönholm antoi vastoin aiempaa tuomiotaan turkulaisille vapaapotkun.  Joni Kaukon tiukka rykäisy meni kuitenkin puolisen metriä ohi Iirojen maali ja tauolle siirryttiin tilanteisiin nähden ansaitusti tasalukemin.

Kokemus puhui toistamiseen

Toisella puoliajalla, maalin edustan flipperipallot saivat jatkoa, kun Iirot saivat kulmasuman (4 perättäistä kulmaa) 50 peliminuutin kohdalla. Paras paikka siunaantui Kimmolle, jonka alanurkkaan kohdistuneen puskun tielle Forsman turkulaisten maalilla kerkesi nipin napin.
Tilanteen jälkeen ottelun taso tippui ja palattiin kyttäily vaiheeseen.
Kyttäily kuitenkin loppui 66 minuutin kohdalla, kun Juho Patola löysi oivallisesti pystysyötöllä vapaana olleen Hörkön keskeltä. Kimmo kiitti ja purjehti yksinläpi, ja jos Sinimustilla kokemuksen puute näkyy yksinläpi ajoissa, niin Iiroilla ei tätä ongelmaa ole, vaan Kimmo sivalsi pallon voimalla ohi Forsmanin ja taululle 2-1 lukemat.

Maalin jälkeen Pallo-Iirot tyytyivät puolustamaan johtoaan ja Sinimustat hallitsivat näennäisesti kenttätapahtumia. Mitään vaarallista he eivät kuitenkaan saaneet aikaan.
74 minuutin kohdalla kuitenkin Iirojen puolustus järjesti hieman lisätyötä itselleen ja pienen sekoilun päätteeksi Parkkila poimi syliinsä niin pallon kuin Koskisen Antinkin.
Ottelun loppu oli lähinnä pallottelua keskialueella ja mielenkiintoisimmat kuviot tarjoilivatkin kentällä parveilleet lokit.

Raumalaisvalmentajat tyytyväisiä, turkulaisten ei niinkään

Ottelunjälkeisessä lehdistötilaisuudessa nähtiin kolmeen pisteeseen tyytyväinen Iirojen valmennuskaksikko, sekä pistemenetyksistä pettynyt turkulaiskollega.
- Kyllä me tästä pelistä oltaisiin se tasapelipiste ansaittu, mutta otteluruuhka näkyi pelaajien otteissa, jalat loppui yksikertaisesti kesken, maalaili Wallenius. Kotijoukkueesta hän jakoi arvostusta eritoten Kimmo Hörkön sekä Juho Hyysalon suuntaan.
Kotijoukkueen valmennusjohto yhtyi Walleniuksen ylistyksiin ja nostivat esille myös toisen nuoren, koko ottelun raataneen Patrick Urmsonin,
- Patrickilta tietää mitä saa kun kentälle heittää, taas kerran arvokasta duunia keskikentällä. Ja Juho haastoi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti laidallaan pakkeja, hyvä matsi molemmilta.
Kari Latvanen luotti jo ennen ottelua joukkueen erikoistilanneosaamiseen ja uskoi, että ratkaisu syntyy sitä kautta,
- Tiedettiin ennakolta jo, että erikoistilanteet on meidän vahvuus ja sieltä saatiin tänäänkin onnistuminen.
- Jalat loppuivat meiltäkin ottelun lopussa, mutta kolme pistettä on tärkeintä, tiivistivät Latvanen & Niemi kahden väsyneen joukkueen välisen taiston.

Kakkosessa vietetään seuraavaksi ansaittua juhannustaukoa ja Iirojen seuraava kotiottelu onkin vasta 10.heinäkuuta. Tauolta palataankin mitä mielenkiintoisimmalla ottelulla, sillä silloin Äijänsuolla taistellaan Satakunnan herruudesta, kun PoPa saapuu ensimmäistä kertaa Raumalle tällä kaudella. Ottelu alkaa torstaina 10.7. klo 18.30