Otteluraportti: P-Iirot - FC Espoo

5.6.2008

Äijänsuon stadionilla nähtiin mitä kauniimman suvi-illan vallitessa erittäin viihdyttävä kakkosdivisioonan kamppailu. Molemmat joukkueet pääsivät otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan. Iiroilta pikkuloukkaantumisten takia puuttuivat Sami Vahanto, Nico Rinne sekä Patrick Urmson. FC Espoon huomattavin poissaolo kokoonpanosta oli 2 maalia tällä kaudella viimeistellyt Joni Korhonen.
Erittäin nuori FC Espoon joukkue (vanhin pelaaja -85 syntynyt) oli ensimmäinen tällä kaudella Raumalla nähty joukkue, joka pelasi ennakkoluulotonta ja viihdyttävää futista, eikä vain tyytynyt bussin parkkeeraamiseen kuudentoistarajalle.

Pallo-Iiroilta vahva ensimmäinen puoliaika

Yleisöön menevästä ottelusta saatiin viiteitä jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Ensin Hörkön maalivahdin ylinostetun chipin tielle asettui ylärima ja vain hetkeä myöhemmin Latvanen pääsi tykittämään voimalla kohti maalia ja samainen ylärima pelasti Espoon takaiskulta.
25 minuuttia joutui Äijänsuon kotiyleisö odottelemaan äänihuulten avaamista ennenkuin Juho Torkkeli päästi riemun valloilleen. Torkkeli pääsi laidaltaan läpi ja sijoitti pallon kauniisti ja varmasti takakulmaan.
Maalin jälkeen pelin hallinta säilyi suvereenisti Iiroilla ja painostus pakotti espoolaiset rikkomaan lähellä kuudentoista rajaa muutamaan otteeseen. Vaparikuntoaan paristakymmenestä metristä pääsi kokeilemaan niin Kimmo Hörkkö kuin Aleksi Latvanenkin, mutta valitettavasti tuloksettomasti tällä kertaa.
Kimmon työnteko kärjessä palkittiin 43 minuutin pelin jälkeen, kun hän onnistui pallon riistossa ja taisteli tiensä Shefkimäisesti läpi Espoon keskuspuolustuksen ja viimeisteli 2-0 osuman. Puoliajan viettoon lähdettiin 2-0 kotijohdossa.

Iirojen lepsuilu meinasi kostautua
Espoo vaihtoi taktiikkaansa puoliajalla ja pääsi peliin mukaan toisella puoliajalla ensimmäistä huomattavasti paremmin ja varsinkin kaksikko Pauli Kuusijärvi ja Nicholas Brain erottui vierasjoukkueen riveistä erittäin positiivisesti.
Ottelusta kehkeytyi loppua kohden yllättävänkin fyysinen ja tunnelatauksellinen. Ottelun turkulainen pillipiipari Jyri Holma piti kuitenkin ottelun narut hyvin käsissään eikä tunnelataus päässyt missään vaiheessa kiehahtamaan yli.

60 minuutin pelin jälkeen ottelu tuntui ratkeavan kun Hörkkö hassutti espoolaispuolustuksen pystökaffelle ja niittasi ratkaisevan oloiset 3-0 lukemat taululle. Syötön osumaan antoi Aleksi Latvanen. Espoolaiset kuitenkin osoittivat venymiskykynsä ja pääsivät peliin mukaan kolmannen maalin jälkeen minuutti minuutilta paremmin ja heiltä hylättiinkin yksi maali paitsiona 65 minuutin pelin jälkeen. Ottelukellon näyttäessä 70 minuuttia, sattui Iiroille synkkä 10 minuutin jakso, jonka aikana Nicholas Brain pääsi iskemään kahdesti kotijoukkueen puolustuksen seuratessa molempia maaleja aitiopaikalta. Ensimmäisessä maalissaan Brain pisti Iirojen puolustajat pakettiin ja niittasi varmasti 3-1 kavennusmaalin ohi Tommi Parkkilan.
Espoolaisten toinen maali oli hieman erikoisempi. Niin espoolaiset kuin raumalaisetkin jäivät odottamaan vaparivihellystä espoolaisten hyväksi. Tätä ei kuitenkaan koskaan tullut vaan Brain reagoi tilanteeseen ensimmäisensä ja pääsi tuikkaamaan irtopallon ohi vastaantulleen Parkkilan.
Iiro-miehistö ei tämän enempää hölmistynyt espoolaisten kirivaihteesta vaan otti ottelun hallinan takaisin omiin käsiinsä. Iirojen valmennusjohto päästi tulevaisuuden lupauksia vaihdosta kentälle keräämään minuutteja vyölleen ja kolmannessa kakkosdivarin matsissa kentälle päässyt Juho Hyysalo kiitti Latvanen-Niemi kaksikkoa mitä makeimmalla tavalla.
Vasile Marchisin pitkä avaus tavoitti Juhon boksista, jonka hän otti erittäin kauniisti alas ja tykitti uransa avausmaalin Iirojen edustuksen paidassa ohi voimattoman espoolaismaalivahdin.

Valmentajat löysivät sekä hyviä että huonoja asioita omiensa esityksestä

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa molempien joukkueiden valmentajat olivat tyytyväisiä viihdyttävään otteluun ja Iiro valmentajat jakoivatkin erityiskiitosta FC Espoon kolleegalleen rohkeasta pelitavasta. FC Espoon valmentaja Mikko Taivassalo puolestaan harmitteli voitto-osumaksi jääneen 3-0 osuman syntymistä, mutta jakoi samalla kiitosta joukkueensa hyvälle esitykselle.
Latvanen-Niemi kaksikko ei luonnollisestikkaan ollut tyytyväinen päästettyihin maaleihin mutta 4 tehtyä maalia ja kolme pistettä sen sijaan lämmittivät mieltä.
-3 pistettä saatiin loppujen lopuksi ja hyvä näin, totesi Niemi.

Kahden maalin mies ja ottelunparhaana palkittu Kimmo Hörkkö myönsi lehdistötilaisuudessa että ennen ottelua perhosia oli vatsassa futiskoulussa tehdyn leikkimielisen lupauksen johdosta normaalia enemmän. Iirojen junioripäälikkö Pasi Lehtonen lupasi jalkapallokoululaisille että Kimmo punnertaa perjantain futiskoulun yhteydessä 100 kertaa keskellä kenttää ellei osu FC Espoon verkkoon. Kimmo osui kahdesti joten kysymys kuuluukin oliko junioripääliköllä vastalupaus maalien varalle?

Tulevina viikkoina raumalaisia jalkapallon ystäviä hemmotellaan todenteolla.

Maajoukkuetason huippufutista on Äijänsuolla tarjolla keskiviikkona 11.6. klo 18 jolloin raumalaista futisyleisöä viihdyttää Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue vastassaan Viron vastaava kokoonpano Pohjola Cupin näytösottelussa (Iirojen Verneri Salminen on valittu Suomen kokoonpanoon kyseiseen otteluun). Samaiset joukkueet kohtaavat toisensa jo Maanantaina 9.6. Euran Wembleyllä klo 18 (Eurassa Suomen paidassa nähdään EuPan kasvatti ja Iiroja tällä hetkellä edustava Eetu Setänen)
Raumalaisille on pikku huuhkajien Viro-matsin lisäksi tarjolla laajempi kattaus tulevaisuuden tähtien taitodonnäytteitä kun C-ikäisten parhaimmisto kohtaa Pohjola Cupin (piirijoukkueiden turnaus) merkeissä toisensa Äijänsuon futispyhätöissä (matsit stadionilla & hallinurmella).
Futiksen superviikonloppua puolestaan vietetään Raumalla viikon kuluttua kun lauantaina 14.6. B-junioreiden seuraavassa SM-karsintasarjan ottelussa otalahden nurmelle vastaan asettuu mustavalkoraitapaitainen paikallisvastustaja eteläiseltä esikaupunkialueelta, TPS. Ottelualkaa Otan yleisurheilukentän nurmella klo 17.
Miesten edustus saa sunnuntaina Äijänsuon stadionilla vastaansa samalta suunnalta saapuvan Interin farmijoukkueen Sinimustat. Edustuksen ottelu alkaa tuttuun kellon aikaan eli klo 18.30.
Naisten edustusjoukkue on puolestaan tulessa jo ensi lauantaina klo 16 kun vastaan asettuu KPV Kokkolasta.

Tervetuloa seuraamaan laatufutista paikanpäälle !

P-Iirot - FC Espoo 4-2 (2-0)

1-0 25' Juho Torkkeli (Aleksi Latvanen)
2-0 43' Kimmo Hörkkö (Jukka Raivio)
3-0 60' Hörkkö (Aleksi Latvanen)
3-1 70' Nicholas Brain