Otteluraportti: SalPa - P-Iirot

21.5.2008

Pallo-Iirot haki todella tärkeät kolme pistettä Salosta kovan päivätyön jälkeen. Poiketen menneistä alkukauden otteluista, Iirot oli alakynnessä valtaosan ensimmäisestä puoliajasta ja toinenkin puoliaika oli tasaista vääntöä Salon Urheilupuiston hyväkuntoisella nurmella. Ottelun ainoan maalin teki Kimmo Hörkkö toisen puoliajan alussa.

SalPa aloitti ottelun pirteästi

SalPa lähti otteluun vauhdikkaasti ja varsinkin salolaisten keskikenttä liikkui erittäin terhakkaasti aiheuttaen harmaita hiuksia raumalaisjoukkueelle ensimmäisen puolituntisen ajan. Salolaiset eivät kuitenkaan pystyneet saamaan aikaan, pallonhallinnastaan huolimatta, vaarallisia maalipaikkoja. Iiroilla oli satunnaisten vastahyökkäysten lisäksi kaksi vapaapotkua reilusta 20 metristä, mutta näistäkään ei saatu maalia aikaiseksi. Salolaisten ottelun paras paikka tuli ottelun 33. minuutilla. Kimmo Kotamäen taidokas nosto lähietäisyydeltä osui Iirojen onneksi vain ylärimaan. Puoliajan loppua kohden mittelö tasaantui ja peliä käytiin lähinnä keskialueella. Näin tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

P-Iirojen puolustus eliminoi varmasti SalPan maalintekoyritykset

Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä toisen puoliajan alussa. Tiedä oliko SalPan kova liike ensimmäisellä puoliajalla väsyttänyt salolaisten jalat, mutta SalPa suoraviivaisti omaa peliään ja alkoi lyödä enemmän pitkää palloa kohti raumalaisten maalia. Tämä sopi hyvin Iirojen pääpelivoimaiselle puolustukselle. Ottelun 53. minuutilla Tommi Parkkila avasi pitkällä SalPan puolustusalueelle, jossa Hörkkö voitti pallon itselleen SalPan toppareiden estelyistä huolimatta. Nopea laukaus oikeaan alakulmaan ja P-Iirot siirtyi 1-0 johtoon.

Maalin jälkeen ottelun painopiste siirtyi taas raumalaisten päätyyn. 61. minuutilla SalPa sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta ex-TPS pelurin, Jussi Haijasen laukaus suuntautui suoraan Parkkilan syliin. Tämän jälkeen ottelu oli kovaa, ajoittain erittäin fyysistäkin vääntöä. SalPa yritti saada tasoitus maalia aikaiseksi keskityksillä maalille, mutta nämä Iirojen puolustus ja maalivahti Parkkila selvittivät varmasti.

Pallo-Iirot jatkaa puhtaalla saldolla

Kolme pistettä oli kovan työn takana ja on aivan varmaa, että moni joukkue tulee lähtemään Salosta ilman täyttä pistepottia, joten tämä oli loistava taisteluvoitto joukkueelta. Ottelu oli varsin fyysistä vääntöä. Useista myöhästyneistä taklauksista huolimatta, ottelussa jaettiin ”vain” viisi keltaista korttia, vaikka useampaan oli syytä. Onneksi vakavammilta loukkaantumisilta vältyttiin. Juho Hyysalo teki ottelussa debyyttinsä miesten edustusjoukkueessa.

SalPa - P-Iirot 0-1 (0-0)

53' Kimmo Hörkkö (Tommi Parkkila)