Otteluraportti: P-Iirot - IFFK

28.4.2008

Jalkapallon miesten Kakkosen kausi käynnistyi raumalaisittain iloisesti. Lauantain ainoassa lohko B:n ottelussa Pallo-Iirot tarjosi kotiyleisölle pari maalia ja vielä enemmän maalintekopaikkoja. Iirot jätti finströmiläisen IFFK:n sarja-avauksessa nollille ja voitti 2-0 (0-0).

P-Iirojen hallintaa ensiminuuteista alkaen.

Pallo-Iirot vyörytti hyökkäyksiään yksi toisensa perään. Niin Kimmo Hörköllä, Aleksi Latvasella, kuin Juho Torkkelilla oli omat paikkansa tehdä vapauttava avausmaali, mutta osuma antoi odottaa itseään. IFFK tyytyi vaan puolustamaan omaa maaliaan ja toivomaan parasta. Finströmiläiset sai ottelun parhaan paikkansa, kun ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu puolisen tuntia. P-Iirojen maalia ottelussa vartioinut Tommi Parkkila, teki virhearvioinnin ulostulossaan ja IFFK-hyökkääjä pääsi kiertämään hänet pallon kanssa. Veto avopaikasta suuntautui kuitenkin raumalaisten iloksi maalin sivuverkkoon. Useiden maalipaikkojen ja selvän pallonhallinnan jälkeen, kotijoukkue joutui tyytymään maalittomaan tasatilanteeseen tauolle lähtiessä.

Urmson vapauttavan maalin tekijänä

Toisella puoliajalla Iirojen pallonhallinta jatkui, mutta hyökkäysten rakentelu oli hitaampaa, joten ottelun tempo laski ja finströmiläisten koko joukkueen puolustus esti vaarallisten tilanteiden synnyn. Ottelun 74. minuutilla kotijoukkue sai kulmapotkun, josta helpottava avausmaali syntyi. Jukka Raivio antoi kulman taka-alueelle, josta Hörkkö jatkoi pallon takaisin maalille ja Patrick Urmson ohjasi ruuhkan keskeltä pallon verkkoon. Maalin jälkeen IFFK oli pakotettu avaamaan omaa peliä ja joukkue kykenikin hieman parempaan pelinrakenteluun hakiessaan tasoitusmaalia, mutta vaarallisille tekopaikoille joukkue ei päässyt missään vaiheessa. Hörkkö epäonnistui puolittaisessa läpiajossaan ja Latvanen järjesti Miika Pertolalle tuhannen taalan paikan, mutta Miika ei kyennyt pistämään palloa verkkoon ja raumalaisyleisö joutui jännittämään vielä hetken. 89. minuutilla Pertola teki ottelun lopullisesti ratkaisseen osuman. Hörkön hyvän esityön jälkeen Pertola siirsi lähietäisyydeltä Iirot 2-0 johtoon ja näin Iirot korjasi tärkeät kolme pistettä avausottelussa.

P-Iirojen joukkueessa monia pirteästi kautensa avanneita

Vasile Marchis oli puolustuksen herra ja hidalgo, hänen vierellään Antti Koskinen suoriutui tehtävästään myös hyvin. Nico Rinne ja Patrick Urmson pelasivat ensimmäisen miesten ottelunsa ja molemmat esiintyivät varsin pirteästi. Iirojen joukkue pelasi kokonaisuudessaan pirteästi ja tästä onkin hyvä jatkaa seuraavaan otteluun, joka pelataan ensi sunnuntaina Eerikkilässä ja silloin P-Iirot saa vastaansa FJK:n.

P-Iirot - IFFK 2-0 (0-0)

74' 1-0 Patrick Urmson (Kimmo Hörkkö)

89' 2-0 Miika Pertola (Hörkkö)