Harjoitusottelu Ilves – Pallo-Iirot 0 – 1

3.3.2008

Pallo-Iirot pelasi talven neljännen harjoitusottelunsa sunnuntaina 2.3.2008 Tampereella Ilvestä vastaan. Raumalaiset voittivat varsin tasaisen ottelun 1-0 (1-0). Ottelun ainoa maali syntyi Saku Peltosen laukomalla pilkulla ottelun 17. minuutilla. Erotuomari tuomitsi pilkun, Ilveksen maalivahdin kaadettua palloa tavoitelleen Aleksi Latvasen. Näin Iirot kuittasi parin viikon takaisen Raumalla pelatun ottelun 4-2 tappionsa samaista Ilvestä vastaan.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli selkeää Iirojen pelinhallintaa. Joukkue hyökkäsi leveällä rintamalla ja monipuolisesti hyökkäyskuvioita vaihdellen kohti Ilves-maalia. Useasti hyökkäyksiin nousivat myös molemmat laitapakit Antti Koskinen ja Aleksi Kanerva. Lisämaaleja ei kuitenkaan pystytty tekemään, vaan pallo saatiin monesti hieman tamperelaisten maalin ohi tolpan väärältä puolen. Kotijoukkue Ilves pakotettiin avaamaan peliään puolustuksen pitkillä kaaripalloilla, eikä niissä raumalaisten toppariparilla Marchis – Silva ollut juurikaan vaikeuksia.

Toisella puoliajalla pelin tempo laski ja tamperelaisetkin pääsivät paremmin peliin mukaan. Lähimmäksi maalintekoa toisella puoliajalla raumalaisista pääsivät Kimmo Hörkkö puskemalla pallon tolppaan sekä vaihdosta kentälle tullut Nico Rinne ehtimällä ohjaamaan irtopallon niukasti vastaan tulleen maalivahdin ja samalla maalin ohi.

Kokonaisuutena Iirot esitti tähän mennessä talven parasta osaamistaan, päästessään pelaamaan normaalin kokoisella kentällä. Varsinkin ensimmäisen puoliajan nopeatempoinen pelaajien ja pallon liikuttaminen sai Ilveksen melko aseettomaksi. Raumalaisten maalissa pikaisen hälytyksen peliin saanut vielä junnuikäinen Justus Uussaari selvisi ensimmäisestä edustustehtävästään hyvin.

Pallo-Iirot pelaa seuraavan harjoitusottelunsa la 8.3. klo 14.00 kotoisella Äijänsuolla.

Iirojen kokoonpano: Justus Uussaari – Antti Koskinen, Marcelo da Silva, Vasile Marchis, Aleksi Kanerva – Juho Torkkeli (62’ Nico Rinne), Patrik Urmsson, Saku Peltoinen (62’ Juho Patola), Jukka Raivio – Aleksi Latvanen (62’ Miika Pertola), Kimmo Hörkkö.