Pallo-Iirot - KooVee 3-1 (1-1)

6.4.2007

Pallo-Iirot otti revanssin...

Pallo-Iirojen miesten joukkue kohtasi Tampereen KooVeen toistamiseen viikon sisällä. Tällä kertaa pelipaikkana oli kotoinen Äijänsuon Stadion. Kovassa kentän pituussuunnassa puhaltaneessa tuulessa pelatun ottelun voitti Pallo-Iirot numeroin 3-1. Ottelun voittajasta ei ensimmäisen vartin jälkeen ollut epäselvää, niin selkeästi parempi Iirojen joukkue oli jo ottelun ensi jaksolla, vaikka joutuikin aloittamaan ottelun vastatuuleen pelaten. Ottelun ensimmäinen maali syntyi 8.minuutilla, kun tamperelaishyökkääjä puski laidalta tulleen keskityksen raumalaismaaliin. Kotijoukkueen tasoitusosuma tehtiin myös päällä, kun Ari Qvist pukkasi Jarkko Reinikan antaman keskityksen maalivahdin nenän edestä maaliin. Tällöin ottelua oli pelattu 16 minuuttia.

Toinen puoliaika mentiinkin sitten kokonaan raumalaiskomennossa. Vain ensimmäiset viisi minuuttia KooVee pystyi roikkumaan jotenkuten iirolaisten mukana. Sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue, joka hallitsi ottelua pitkät tovit, jopa niin, ettei tamperelaisilta onnistunut edes puolikentän ylittäminen. Aikaa ottelun voittomaalin tekemiseen kului kuitenkin 61 minuuttia. Tällöin Jouni Tukiainen syötti Juho Torkkelin laidaltaan vapaaksi. Torkkelilla oli aikaa katsella ja syöttää pallo maalin edessä vapaana olleelle Diego Cordoballe, joka tälläsi sen maalin  takanurkkaan. Lisämaaleja eivät raumalaiset selkeästä hallinnastaan huolimatta pystyneet tekemään, kuin vasta ottelun 82. minuutilla, kun joukkueessa näyttöjä antamassa oleva Andre de Cavalho laukoi komean 3-1 vapaapotkuosuman maalin ylänurkkaan.

- Olimme tänään selkeästi parempi joukkue, hallitsimme peliä jo ensimmäisellä puoliajalla, vaikka pelasimme vastatuuleen. Syöttöpelimme kulki mallikkaasti, vaikkakin olisin halunnut nähdä enemmän läpisyöttöjä. Hyvän yhteispelin lisäksi loimme yllätyksellisesti ja monipuolisesti maalipaikkoja. Tosin tehot eivät olleet tänään aivan kohdillaan, kertoili valmentaja Tero Suonperä ottelun jälkeen. Nyt joukkue lähtee pääsiäisen viettoon, tosin silloinkin pelaajat liikkuvat omatoimisesti Matti Lehtosen antamien ohjeiden mukaan. Ensi tiistaina palataan yhteisharjoituksiin kuntotestin merkeissä ja aloitetaan lopullinen valmistautuminen kuun lopussa alkavaan sarjaan.

Viimeisen harjoitusottelun ennen sarja-avausta Ahvenanmaalla Iirot pelaa Äijänsuolla Someron Voimaa vastaan la 14.4. klo 16.00.

P-Iirojen kokoonpano: Antti Keskitalo – Jukka Raivio, Ville Lindgren, Saku Peltonen, Aleksi Kanerva – Juho Torkkeli (88’ Verneri Salminen), Jarkko Reinikka (57’ Mika Saari), Rian de Souza (88’ Antti Horjanheimo), Andre de Cavalho Monteiro, - Ari Qvist (57’ Jouni Tukiainen) , Diego Cordoba