PP-70 - P-Iirot 1-2(0-1)

25.3.2007

Antti Keskitalo torjui Tamperelaiset.

Pallo-Iirojen miesten joukkue jatkoi harjoitusotteluitaan voittamalla Pirkkahallissa pelatussa ottelussa PP-70 maalein 2-1. Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja pelitapahtumat aaltoilivat hallin päästä toiseen. Kotijoukkue hyökkäsi suoraviivaisemmin pitkillä syötöillä ja raumalaiset enemmän keskikentän yli syötellen. Avausosuma nähtiin ottelun seitsemännellä minuutilla, kun Rian de Suoza antoi kovan matala maaliin päin kiertävän vaparin rangaistusalueen ja sivurajan väliseltä alueelta. Maaliedustan pelaajaruuhkassa Ari Qvist muutti kevyellä ohjauksella pallon suuntaa niin, että se painui maaliin. Vapaapotkun iirolaiset saivat, kun vastustajan maalivahti oli pallontavoittelutilanteessa kaukana omalta maaliltaan ja joutui rikkomaan Diego Cordobaa. Raumalaisten kannalta ottelun käännekohdaksi muodostui tilanne, jossa keskikentän pallontavoittelutilanteessa Ville Lindgren sai tällin päähänsä ja hänet jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. Tämän jälkeen ensimmäisen puoliajan loppua hallitsikin kotijoukkue, mutta raumalaisten hyvin pelannut puolustus ja maalissa loisto-ottelun pelannut Antti Keskitalo pitivät maalinsa puhtaana.

Toiselle puoliajalle tultaessa P-Iirot laski prässiään ja turvautui vastahyökkäyksiin. Tämä tuottikin tulosta, kun ottelua oli pelattu 54 minuuttia. Keskitalo avasi pelin pitkänä suoraan Cordoballe ja hän ”liippasi” pallon päällään vastustajan linjan taakse. Nopea Ari Qvist karkasi tamperelaisisilta maalintekoon nostamalla pallon maalin nurkkaan ohi vastaantulleen maalivahdin. Kahden maalin johtoasemassa iirolaiset vetäytyivät entistä enemmän puolustuskannalle ja ote siirtyi ensi jakson tapaan, mutta ehkä vielä selvemmin tamperelaisille. Tunnin pelin jälkeen kotijoukkue kavensi pilkulta tilanteeksi 1-2, mutta ei pystynyt tekemään lisämaaleja. Iiropuolustus kesti PP:n lopunkin rynnistyksen ja näin P-Iirot voitti ottelun 2-1. Ottelun taso ei noussut kovinkaan hyväksi, sillä ainakin raumalaisia häiritsi liukkaanpuoleinen kentän pinta.

-Olen tyytyväinen joukkueen puolustukseen. Meidän keskikentän pelimme hajosi, kun jouduin laskemaan Souzan toppariksi Villen loukkaantumisen takia. Olimme matkassa vain kolmella vaihtopelaajalla ja koska kolmatta topparia ei ollut mukana, jouduin laittamaan pelaajia ”kiertoon”. Voitto on aina voitto, käytimme maalipaikkamme normaalista poikkeavasti tehokkaasti hyväksemme. Qvist-Cordoba akseli toimii entistä paremmin ja puolustimme johtoamme sitkeästi, kertoili valmentaja Suonperä ottelun jälkeen.

Pallo-Iirot pelaa seuraavankin ottelunsa Tampereella, kun se 1.4. kohtaa tulevan sarjavastustajansa KOOVEE:n.

P-Iirojen kokoonpano: Antti Keskitalo  – Jukka Raivio, Ville Lindgren (21. Antti Horjanheimo, 65. Juho Lehtovaara), Antti Koskinen, Aleksi Kanerva –  Juho Torkkeli, Jouni Tukiainen, Rian de Souza, Mika Saari, - Ari Qvist, Diego Cordoba