P-Iirot - Kraft 3-0

9.4.2006

Miesten toiseksi viimeinen harjoitusottelu...

Pallo-Iirojen miesten joukkue pelasi toiseksi viimeisen harjoitusottelunsa ennen sarjan alkua Närpiöläistä Kraftia vastaan. Molemmat joukkueet pelaavat kesällä Kakkosessa, tosin eri lohkoissa. Kotijoukkue osoitti talven toisessa kohtaamisessa paremmuutensa selvin 3-0 (2-0) numeroin. Vierailijat eivät pysyneet kotijoukkueen kyydissä kuin ensimmäiset kymmenen minuuttia. Ottelu ratkesi jo 20 minuutin pelin jälkeen Ari Qvistin kahteen nopeaan maaliin. Ensimmäinen maali syntyi 14 minuutin kohdalla, kun Atte Jormanainen syötti Ari Qvistin karkuun närpiöläispuolustukselta ja hän sijoitti pallon ohi vastaantulleen maalivahdin. Neljä minuuttia myöhemmin Qvist oli jälleen maaliteossa. Tällä kertaa hän juoksi läpi de Souzan pitkän puolustuslinjan taakse tulleen syötön. Heti minuuttia myöhemmin hän ohjasi kolmannen läpijuoksunsa ohi maalin.

Maalien jälkeen kenttätapahtumia hallitsi selkeästi kotijoukkue, joka liikutti palloa kontrolloidusti mieheltä toiselle. Lisämaaleja ensimmäisellä puoliajalla ei kuitenkaan syntynyt.

Toisella puoliajalla kotijoukkue jatkoi ottelun hallintaa. Parhaat maalipaikat toisen puoliajan alussa oli Mika Saarella, jonka laukaukset maalivahti kuitenkin torjui. Reilun tunnin pelin jälkeen (63 min) syntyi ottelun kolmas maali, kun Jukka Raivio liukui Joao Gaetin matalan ja kovan oikealta laidalta tulleen keskityksen maaliin. Iirot aloitti toisella puoliajalla vaihtoruleletin, mutta pelin edetessä otti pelin hallinnan ehkä vielä selvemmin itselleen. Lisää maaleja kotijoukkuekaan ei kuitenkaan saanut tehtyä, vastustajalla niitä ei koko ottelun aikana juurikaan ollut.

- Tasapainoinen ottelu meiltä, kaikki pelaajat täyttivät paikkansa. Puolustuspään pelaaminen oli alun hermoilun jälkeen hyvää, erityisesti hyökkäysten tukeminen. Qvistin maalit ja hänen sytyttävä pelinsä lupaavat hyvää alkavaa sarjaa ajatellen, sanaili valmentaja Tero Suonperä ottelun jälkeen. Joukkueessa on flunssaisia pelaajia, siitä johtuen vaihdoimme ottelussa pelaajia enemmän kuin alunperin oli tarkoitus.

Iirot valmistautuu alkavaan Kakkosen kauteen pelaamalla vielä yhden harjoitusottelun Salossa 22.4. SalPaa vastaan.
Kakkonen alkaa la 29.4. kotiottelulla Maskua vastaan.

Avauskokoonpano: Keskitalo - Peltonen, Kauppi, de Souza, Lehtonen - Jormanainen, Bodbacka, Vahanto, Saari - Qvist, Gaetti.  Vaihdosta kentälle: Koskinen, Raivio, Torkkeli, Bärholm, Tukiainen, Kyrkkö.