P-Iirot - SCR 4-4

20.2.2006

SCR viime vuoden naisten SM-sarjan 6...

Pallo-Iirojen naisten joukkue jatkoi harjoitusottelujensa sarjaa sunnuntaina Äijänsuon hallissa otellen SM-sarjan viime vuoden kuutosta Raision SCR:ää vastaan.
Teemana oli harjoitella puolustuspelaamista  etukäteen selvästi vahvempaa joukkuetta vastaan. Pelin tavoite saavutettiin, vaikka molemmin puolin tehtiin puolustuspelissä vähän virheitä. Näin ottelu päättyi tasan 4-4 (0-1).

Kotijoukkueen peli oli jopa yllättävän kypsää. Ensimmäisen jakson peli oli vieraiden hallintaa, mutta varsinaisille maalipaikoille SCR ei päässyt. Jakson ainoa maali nähtiin 20 minuutin paikkeilla, kun hyvä kaukolaukaus upposi takatolpan kautta sisään.
Toisen jakson P-Iirot aloitti erittäin hyvin. Erityisen mukava oli nähdä hyviä kontrolloituja hyökkäyksiä, joita pystyttiin rakentamaan pelaamalla. Tuloksena oli neljä maalia, mikä SM-sarjan joukkuetta vastaan on aina hyvä saavutus. Kaksi maaleista syntyi karkeista vastustajan virheistä, mutta niinhän maalit yleensä syntyvät.

P-Iirot sai peliin näytille nuoren tamperelaisen Jatta Aallon, joka pelasi kärjen kohdepelaajana hyvin. Häntä käytettiin erikoistilanteissa ampujana ja komean maalin hän täräyttikin vapaapotkusta toisella jaksolla vieden kotijoukkueen 2-1 johtoon. P-Iirojen avausosuman oli viimeistellyt hetkeä aikaisemmin Anni Vuohijoki.
Jakson puolivälissä SCR siirtyi kahdella nopealla läpiajomaalilla 3-2 johtoon, mutta Jatta Aalto tasoitti nostamalla komeasti 35 metristä ulkona olleen maalivahdin yli. Vieraat siirtyivät vielä johtoon, mutta pelin lopussa Janiina Jalonen pääsi tasoittamaan haistettuaan vastustajan puolustusvirheen.Kaiken kaikkiaan kova peli palveli joukkuetta hyvin.

Ensi viikonvaihteessa P-Iirot vierailee toisen SM-sarjan joukkueen Vaasan Sportin vieraana ja sunnuntaina Raumalle saapuu TPS.