PoPa - P-Iirot 2-0

6.2.2006

Piirin valiosarjan ottelu karhuhallissa...

Sunnuntaina 5.2.2006 pelattiin Porin karhuhallissa piirin valiosarjan ottelu PoPan ja P-Iirojen välillä. Joukkuiden kauden ensimmäisen kohtaamisen voitti hyvän ensimmäisen jakson pelillä kotijoukkue maalein 2-0 (2-0). PoPa pääsi otteluun parhaalla ryhmällään, kun taasen vierasjoukkue pelasi ilman neljää aikaisempien otteluiden avauksen pelaajaa.

-Tasoitusta jouduttiin antamaan, mutta emme ensi jaksolla pelanneet lainkaan omalla tasollamme. Varsinkin otteluiden alut ovat olleet tähän mennessä jostakin syystä erityisen vaisuja. Olimme tänään selkeästi huonompi joukkue. Onneksi Antti Keskitalo hyvällä mv-pelillään piti meitä pelissä mukana, totesi joukkueen valmentaja Tero Suonperä.

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta varovaisella pelinrakentelulla ja palloa kierrätettiin mielellään alakerran kautta. Pian porilaisten kokenut keskikenttä alkoi hallita ja pyörittää peliä kohti raumalaisten maalia. Kotijoukkue hyökkäsi keskeltä ja keskitti molemmilta laidoilta, kun vierailijat joutuivat tyytymään pelinrakentellussan pitkiin avauksiin, jotka puolustuksen oli helppo torjua. PoPan molemmat maalit syntyivät hyvillä laukauksilla. Ensimmäisen maalin viimeisteli 27. minuutiilla Matti Santahuhta, kun iiropuolustus potkaisi purkupalloksi tarkoitetun vedon suoraan hänelle. Toinen maali syntyi 38. minuutin kohdalla, kun Teemu Vihtilälle pelattiin vapaa laukaisupaikka 20 metriin.

Toiselle puoliajalle lähdettiin PoPan suorittaessa 5 pelaajavaihtoa, P-Iirot tuli peliin 3 vaihtoa tehneenä. Suoritetut vaihdotko olivat syynä, mutta raumalaiset tulivat peliin mukaan uudella sykkeellä. Ensimmäisellä puoliajalla keskikenttä ylitettiin pitkillä syötöilla, mutta toisella puoliajalla palloa liikutettiin pitkin kenttää mieheltä miehelle. Viimeinen silaus hyökkäyksistä tosin edelleen puuttui ja hyökkäykset päättyivät joko ohilaukauksiin tai liian vaisuina maalivahdin torjuttaviksi. Raumalaiset toimittivat pallon kaksi kertaa porilaisten maaliin, mutta molemmat liputettiin paitsioasemasta tehdyiksi. Tosin toinen hylätyistä maaleista aiheutti raumalaisten keskuudessa arvosteluryöpyn koko ottelun epävarmasti toiminutta tuomarikolmikkoa kohtaan.

- Puoliajalla annoimme pelaajille ohjeen ottaa enemmän vastuuta omasta pelaamisesta ja lakata peruuttelemasta kentällä, totesi Suonperä ottelun jälkeen. Olisin myös odottanut parempaa peliä joukkueen kokeneelta kaartilta. Onnistujat löytyivät pääsääntöisesti nuorista pelaajista. Jukka Raivio oli paras pelaajamme, Antti Koskisen ja Tuomas Lummikon peliin olen myös tyytyväinen. Vanhemmista pelaajista lähimpänä omaa tasoaan pelasivat Vahanto ja Keskitalo.

P-Iirojen kokoonpano: Keskitalo, Lehtonen (44. Koskinen), Männistö, Kauppi, Vahanto, Qvist (46. Bärholm, 77. Saari), Tukiainen (46. Lummikko), Andreasen (58. Karvonen), Raivio, Mäkilä, Gaetti.