B-tyttöjen yhteisjoukkue varmisti SM-sarjapaikan

9.3.2020

Pallo-Iirojen BT yhteisjoukkue matkusti lauantaiksi Ouluun sarjakärki ONS:n vieraaksi. Uskomattoman loppukirin jälkeen pisteet tasattiin maalein 4-4 (2-1).

Ensimmäinen jakso alkoi tasaisena ja ensimmäinen maali näki päivänvalon ajassa 24 minuuttia, kun ONS siirtyi 1-0 johtoon. 10 minuuttia myöhemmin kotijoukkue teki toisen maalinsa ja tilanne oli 2-0. Iirojen onneksi vain pari minuuttia myöhemmin Anni Hakasalo kavensi maalinedushässäkän jälkeen puoliaikatilanteeksi 2-1.

Ottelu ehti vanheta vain 53 minuuttia kun ONS johti jo 4-1. Tässä vaiheesssa näytti hetken siltä että vieraiden usko hiipuu, mutta sitten Mira Pärssinen kavensi 56. minuutilla 4-2:n. Tästä  alkoi Iirojen taistelu, ja vasemmalle laidalle puoliajalla siirretty Sofia Määttä aloitti oman näytöksensä. Hän teki neljään minuuttiin 3-4 kavennuksen ja 4-4 tasoituksen, ollen täysin pitelemätön nopeudellaan. Kotijoukkue joutui jatkuvasti rikkomaan Määttää, joka aiheutti alati suuria ongelmia oululaisten puolustukselle. Molemmilla joukkueilla oli vielä muutamia paikkoja lisämaaleihin, mutta niitä ei enää nähty ja pisteet jaettiin 4-4 tasatuloksella.

"Oli uskomaton nousu kolmen maalin takaa sarjakärkeä vastaan. Jouduimme lähtemään reissuun kapealla ryhmällä useampien poissaolojen takia, mutta taas nousi uusia vastuunkantajia tasaisesta ringistämme", kertoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula.

"Joukkue näytti henkisen kanttinsa tosi vaikeassa tilanteessa, ja tämän pisteen arvo tulee hyvin todennäköisesti olemaan ratkaisevan suuri. Jokainen pelaaja täytti ruutunsa hienosti, ja osoitti sitä taisteluhenkeä jota yhtenäisessä joukkueessa kuuluu olla", jatkoi Koivula.

JyPK voitti lauantaina Vaasan IFK:n 1-0, ja sunnuntaina ottelussa Ilves vei pisteet Tornion TP-47:a. Tämä tarkoitti sitä, että Iirot yj on neljäntenä 10 pisteellä, eikä sitä voi kukaan enää tavoittaa. Raumalla pelataan siis tällä kaudella  jälleen B-tyttöjen SM-sarjaa!!!

Iiroilla on jäljellä vielä yksi ottelu. Se on kotona ensi viikon lauantaina ja vieraaksi saapuu Vaasan IFK. Ottelu alkaa Alsecco Stadionilla klo: 14:00.