Iironaiset jatkavat voittoputkessa

15.9.2019

Pallo-Iirojen Naiset kuritti TPV:a kakkosen A-lohkon ottelussa lauantaina. Ottelu päättyi kotijoukkueen 3-0 (1-0) voittoon.

Ex-liigapelaajia vilisevä vierasjoukkue tuli hakemaan revanssia katkerasta tappiosta kevätkierroksen kotiottelustaan.Silloin Iirot nousi aivan lopussa takaa ohi 4-3 voittoon.
Nyt numerot olivat selkeämmät, mutta helpolla voitto ei tullut tälläkään kertaa.
Ensimmäinen jakso oli Iirottarilta hyvää peliä. Palloa liikutettiin nopeasti ja sitä pystyttiin pitämään pidempiäkin jaksoja. TPV pystyttiin pitämään riittävän kaukana maalista, muutamia tilanteita lukuunottamatta. Jakson hienoinen hallinta sai loppuhuipentumansa 43 minuutin kohdalla, kun Katri Juhola prässäsi pallon pois vieraitten puolustukselta,kiersi maalivahdin ja sijoitti varmasti pallon verkkoon. Tauolle mentiin 1-0 tilanteessa.

Toiselle jaksolle Iirot joutui lähtemään kovaan vastatuuleen. Tästä huolimatta vain neljä minuuttia ehti jaksoa kulua kun Elli Lamminen jatkoi onnistuneiden kaukolaukaustensa sarjaa. Noin 25 metristä lähtenyt laukaus  painui maalin perukoille ja ottelu oli 2-0. Sitten alkoi punainen myllytys, jota jatkui lähes koko jakson ajan. TPV piti palloa myötätuulen turvin kotijoukkueen kenttäpuoliskolla pitkiä jaksoja yhteen menoon. Kotijoukkue kuitenkin löysi hienon yhtenäisen työmoraalin ja taisteluasenteen. Tiivis joukkuepuolustaminen joutui todelliselle koetukselle mutta se kesti loppuun asti. Kerran pallo löysi tiensä maaliinkin asti, mutta tilannetta edelsi rike, ja sitä ei hyväksytty. Vaarallisia olivat erityisesti isokokoisen vierasjoukkueen kulmapotkut, joita kertyikin yli kymmenen toisela jaksolla. Mutta hienosti Iironaiset syttyivät taistelemaan näissäkin tilanteissa. Näissä merkeissä edettiin aina 87. minuutille asti. Silloin toiselle jaksolle kentälle vaihdettu Viivi Ollonqvist pelattiin läpi ja viimeisteli loppunumerot 3-0. Tämä maali katkaisi punaisten selkärangan, ja loppuaika oli sitten pelkkää kosmetiikkaa.

"Joukkue kasvoi henkisesti valtavasti ottelun aikana.Töitä tehtiin todella nöyrästi joukkueen eteen. Ja jos joku lipsui tästä niin nyt kuului kentältä myös vaatimista muitten toimesta. Se on hyvä merkki",  analysoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula. "Koko toinen jakso jouduttiin puolustamaan, jalka  painoi kaikilla pelaajilla, mutta siitä huolimatta periksi ei annettu. Tämä voitto oli malliesimerkki siitä kuinka yhtenäinen joukkuepelaaminen kovalla asenteella voi voittaa taitavat ja kokeneet yksilöt. Tämän kaiken lisäksi maalivahtimme Noora Tallila antoi meille mahdollisuuden voittaa. Hän oli loistava tänään", jatkoi Koivula. Pallo- Iirot jatkaa edelleen parhaana lohkokakkosena, mutta tilanne ei muuttunut mihinkään koska myös  KuFu-98 ja FCFJ voittivat pelinsa samoin numeroin 3-0.
Seuraavaksi Iirottaret matkaavat Nurmijärvelle, jossa vastaan asettuu sarjakärki NJS. Ottelu pelataan sunnuntaina 22.9 alkaen klo: 16:00.