Iirojen Naisille tärkeä voitto Paimiosta

7.9.2019

Pallo-Iirojen Naiset vieraili lauantaina Paimiossa. Kotijoukkue Haka joutui taipumaan Iirottarille 0-2 (0-0).

Ensimmäinen jakso lähti heti alkuun vieraiden hallinnalla liikkeelle. Iirot hallitsi peliä koko jakson ajan, ja pääsi muutamille hyville paikoille. Haka pyrki puolustamaan tiiviinä ja iskemään vastaan pallonriistoista. Iirojen puolustuslinja pystyi kuitenkin hyvällä tehtävänjaolla hoitamaan kotijoukkueen pitkät pallot. Maaleja ei kumpikaan joukkue tehnyt, ja tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.
Toisen jakson alkuun vierasjoukkue tuli vahvasti. 51 minuuttia oli pelattu kun yksi kauden hienoimmista raumalaismaaleista näki päivänvalon: Laura Ketola pelasi hienon syötön vasempaan laitaan Jessica Kannostolle, joka lähetti millimetrintarkan keskityksen Katri Juholan päähän, ja peli oli 0-1 Iiroille. Tämän jälkeen Iirot antoi otetta PaiHa:lle ja vetäytyi turhankin paljon puolustuskannalle. Kotijoukkue pääsikin muutamaan otteeseen uhkaamaan Noora Tallilan vartioimaa raumalaismaalia, mutta hän hoiti nämä tilanteet varmasti ja maali säilyi koskemattomana. Sitten 80. minuutin kohdalla pallo ajautui Elli Lammiselle n. 25 metrin päähän paimiolaisten maalista. Lamminen ei ihmetellyt vaan latasi kauden toisen kaukolaukausmaalinsa oikeaan nurkkaan, ja peli oli käytännössä ratkaistu. Viimeinen kymppi oli vieraitten varmistelua ja pisteet lähtivät Raumalle Iirojen matkassa.
 "Meillä oli tähän peliin kaksi teemaa: Työmoraalin kohottaminen ja peruspelaamisen parantaminen. Molemmissa onnistuttiin hyvin. Joukkueen puolustusaktiviteetti oli selvästi parempi nyt. Samoin helppoja virheitä, kuten harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä tuli huomattavasti vähemmän kuin edellisessä ottelussa. Tähän kun lisätään hienot maalit, voitto ja kolme pistettä niin ei kai sitä voi olla kuin tyytyväinen", kuului päävalmentaja Iiro Koivulan yhteenveto pelistä.
 Iirot nousi nyt A-lohkossa toiseksi, ohi TPS/2:n, 32 pisteellä.  Seuraavaksi on edessä kotiottelu ex-liigapelaajia vilisevää TPV:a vastaan. Tämä ottelu pelataan Alsecco Stadionilla lauantaina 14.9 alkaen klo 13:00.