Komea revanssi Ilveksestä

31.8.2019

Emeniken kaksi maalia ja Saarisen torjuttu pilkku johdattivat Pallo-Iirot maukkaaseen voittoon kolmen hävityn pelin jälkeen.

"Pojat, tämä näytti meille taas sen, että pystymme voittamaan minkä joukkueen tahansa", totesi Pallo-Iirojen kapteeni Eetu Kaipio painokkaasti joukkueelleen loppuverryttelyn alettua. Lauantai-illan kotiottelu Ilves 2:ta vastaan oli juuri päättynyt loppulukemiin 2-1 (1-0).

Ilves tuli otteluun juuri niin vahvasti, mitä kuusi viimeisintä otteluaan voittaneelta joukkueelta voi odottaa. Vajaan kymmenen minuutin pelin kohdalla kotijoukkue alkoi kuitenkin saada pelistä hyvin kiinni ja sai pallonhallintaa itselleen.

Tamperelaisilla oli omat tilaisuutensa tehdä ottelun avausmaali ja kertaalleen pallo pyöri jonkin aikaa aivan maalin edessä. Iirojen onneksi Henri Saarinen sai kuitenkin kopattua pallon.

Pelikellossa oli 34 minuuttia, kun illan avausmaali näki päivänvalon. Ilves-pelaajan siirto alaspäin epäonnistui pahasti ja Emenike sai pallon suoraan jalkoihinsa. Nousu boksin sisäpuolelle ja pallo komeasti yläkulmaan.

Kotijoukkueen ilo oli vaarassa jäädä lyhyeksi, kun vain kaksi minuuttia maalista Ilvekselle vihellettiin pilkku. Saarinen kuitenkin onnistui ottamaan todella tärkeän pelastuksen ja torjui Aleksi Tarvosen yrityksen.

Tiukkaa taistelua

Toisen jakson alkuun Ilvekselle avautui heti tilaisuus tasoittaa ottelu, mutta pallo meni hieman yli.

Ja kun tasoitusta ei nähty, niin Emenike päätti iskeä illan toisellaan kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Maali syntyi hyvin samoilta kohdilta mitä ensimmäinenkin, mutta tällä kertaa laukaus upposi alakulmaan.

Peli aaltoili suuren osan puoliajasta puolelta toiselle ja tunteiden lämmetessä tuuppimista nähtiin kentällä kohtalaisen paljon.

Ottelua oli käyty yli 80 minuuttia, kun Emenikellä oli hyvä paikka iskeä jo kolmas maalinsa, mutta pallo hieman yli. Hetki siitä ja Ilves onnistui kaventamaan ottelun Eetu Mömmön maalilla.

Lopun pelin Iirot pystyi tehokkaasti pitämään palloa hyökkäysalueen kulmassa, eikä Ilves onnistunut enää tasoitusmaalia iskemään. Näin päättyi Pallo-Iirojen kolmen ottelun tappioputki ja Ilveksen kuuden ottelun voittoputki.

- Meillä oli paljon hampaankolossa edellisestä Ilves-kohtaamisesta. Teimme tänään kaksi upeaa maalia ja meillä oli paikkoja tehdä pari lisääkin. Itseluottamus voi olla kovilla kolmen hävityn ottelun jälkeen, joten tämä oli tärkeä voitto, jolla saimme itsemme taas hyviin asemiin, päävalmentaja Scott Green summaa.

- Pelissä on aina käännekohtia, ja tänään ne olivat meidän maalimme ja torjuttu pilkku. Tuollaiset laittavat lisää painetta vastustajalle saada jotain aikaiseksi. Ymmärrämme, miksi Ilves oli voittanut niin monta peliä putkeen, he ovat hyvä joukkue. Näytimme kuitenkin, että oikealla työllä, asenteella ja laadulla voimme taistella ja voittaa pelejä joukkueita vastaan, jotka ovat ennakolta parempia.

Ensi viikolla ei otteluita ole, joten seuraavan kerran pelataan 14.9.2019 Porissa paikalliskamppailu FC Jazzia vastaan.